Apple iPhone X'i resmen çöpe attı, tüm desteğini kesti

Apple iPhone X'i resmen çöpe attı, tüm desteğini kesti

Apple bugün iPhone X, birinci nesil HomePod ve birinci nesil AirPods'u "eski" ürünler olarak yeniden sınıflandırdı.

A+A-

iPhone X, ilk nesil HomePod ve yine ilk nesil AirPods bugün erken saatlerde Apple'ın eski ve modası geçmiş ürünler listesine taşındı. Apple'ın beş yıldan uzun ve yedi yıldan kısa bir süre önce satış için dağıtımını durdurduğu ürünler eski ürün olarak kabul ediliyor. Apple Store'lar ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları, parça mevcudiyetine bağlı olarak eski ürünler için iki yıla kadar daha onarım hizmeti sunmaya devam ediyor.

12 Eylül 2017'de duyurulan ve 3 Kasım 2017'de piyasaya sürülen iPhone X, Apple'ın akıllı telefon tasarımında ve özellik setinde önemli bir sıçramayı temsil ediyordu. iPhone'un 10. yıldönümünü kutlayan bu model, ana ekran düğmesinin kaldırılması ve 5,8 inç Super Retina OLED ekranın uçtan uca kullanılabilmesi gibi birçok önemli değişikliği beraberinde getirdi.

Bir yüz tanıma sistemi olan Face ID, kimlik doğrulama için Touch ID'nin yerini aldı ve Animojileri de etkinleştiren bir "çentik" içinde TrueDepth kamera sistemi kullandı. iPhone X, gelişmiş makine öğrenimi yetenekleri için şirketin ilk özel Neural Engine'ini içeren A11 Bionic çip ile güçlendirildi ve ilk kez kablosuz şarjı destekledi. Paslanmaz çelik çerçevesi ve cam arka tasarımı daha premium bir estetiğe dönüşü işaret ediyordu.

HomePod (1. Nesil)

Orijinal HomePod 5 Haziran 2017'de Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) duyuruldu ve 9 Şubat 2018'de piyasaya sürüldü. Başlangıçta 349 dolar olarak fiyatlandırılan HomePod, yüksek kaliteli ses sunmak ve Apple Music ve AirPlay de dahil olmak üzere Apple'ın ekosistemiyle yakından entegre olmak üzere tasarlandı. Özel olarak tasarlanmış yüksek gezinimli bir woofer'a ve yedi hüzmeleme tweeter'ından oluşan bir diziye sahipti.

HomePod, gerçek zamanlı akustik modelleme, ses hüzmeleme ve çok kanallı yankı giderme sağlayan Apple A8 çip tarafından destekleniyordu. Dahili olarak gelen Siri, kullanıcıların müzik çalmayı kontrol etmesine, akıllı ev aygıtlarını yönetmesine ve sesli komutlarla bilgi ve hizmetlere erişmesine olanak tanıyor.

AirPods (1. Nesil)

Apple orijinal AirPods'u 7 Eylül 2016 tarihinde duyurdu ve 13 Aralık 2016 tarihinde 159$ perakende satış fiyatıyla resmi olarak piyasaya sürdü. Kablosuz kulaklıklar, özel tasarım W1 çipi sayesinde Apple'ın ekosistemiyle kusursuz entegrasyonları sayesinde çığır açtı. Bu çip Apple aygıtlarıyla zahmetsiz eşleşmeyi, uzun pil ömrünü ve verimli kablosuz bağlantıyı mümkün kılıyordu. AirPods ayrıca optik sensörlere ve hareket ivmeölçerlerine sahipti; bu sayede kullanıcının kulağında olduğunu algılayabiliyor ve çıkarıldığında oynatmayı otomatik olarak duraklatabiliyordu. Sıra dışı, kompakt tasarımları, taşınabilir bir şarj kutusunun rahatlığıyla birleşerek kablosuz kulaklıklar için yeni bir standart belirledi ve ses aksesuarı pazarında oldukça popüler ve etkili olmalarını sağladı.

İlgili Haberler