Apple iPhone'larda depolama alanında yer açmanın en basit yolu

Apple iPhone'larda depolama alanında yer açmanın en basit yolu

iOS işletim sisteminin bir parçası olan Sistem Verileri'ndeki hata iPhone depolama alanınızı mı çalıyor?

A+A-

iPhone'un kullanılabilir depolama alanının büyük bir yüzdesini tüketen bir iOS hatası yıllardır var. Bu sorun iOS 17.5.1'de (ve sonrasında) devam ediyor ancak neyse ki iPhone'unuzu silmenizi gerektirmeyen çözümler mevcut. Peki iPhone Sistem Verileri depolama hatasını nasıl düzeltilebiliriz?

iOS'un Beta sürümlerinde hata olması normaldir, ancak Sistem Verisi sorununun ikinci iOS 18 beta sürümünde de devam ettiği görülüyor. 9to5Mac editörünün bildirdiğine göre kendi iPhone Sistem Verisi kullanımı 8 GB'tan 35 GB'a yükselirken, takım arkadaşlarından birinin kullanımı 140 GB'a fırladı.

Haberde şu satırlara yer verildi:

Apple'ın Topluluk forumlarında, Reddit'te ve daha pek çok yerde iOS kullanıcıları yıllardır iPhone Sistem Verileri depolama hatasından şikayet ediyor (bazı raporlar iOS 13'e kadar uzanıyor). Ben iOS 17.3-17.5 sürümüne kadar bu hata ile ilgili bir sorun yaşamadım. iOS Sistem Verileri'nin 60 GB'a kadar depolama alanını tükettiğini gördüm.

Ve bu sadece bir raporlama hatası değil, Sistem Verileri tarafından kullanılan depolama alanı kullanılamaz durumda. Bireysel iOS uygulamalarındaki veya Safari gibi Apple uygulamalarındaki önbelleğin aksine, Sistem Verilerini hızlı bir şekilde boşaltmak için bir düğme yok. Apple bunun ne için kullanıldığını şu şekilde açıklıyor:

'Sistem Verileri önbellekleri, günlükleri ve sistem tarafından kullanılmakta olan diğer kaynakları içerir. Bu değer sistem ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir.'

Apple soruna resmi bir çözüm sunmadı, ancak sorunu çözmenin birkaç yolu var. En basit ve en hızlı seçenekten başlayarak daha karmaşık taktiklere doğru ilerleyeceğiz.

iPhone Sistem Verisi depolama hatası nasıl düzeltilir?

Sistem Verileri'nin iPhone'unuzda ne kadar depolama alanı kullandığını Ayarlar > Genel > iPhone Depolama > Sistem Verileri yolunu izleyerek görebilirsiniz.

iPhone'unuzu kapatıp açmayı deneyin

Bunun yardımcı olup olmadığını görmek için iPhone Depolama > Sistem Verileri bölümüne geri dönün.

Bu tek başına Sistem Verilerimi 50 GB'ın üzerinde azaltmaya yaradı (ancak bazen günler veya haftalar içinde yeniden şişebilir)

iMessage sohbet geçmişinizi temizleyin

Bir başka yol da iMessage'tan geçiyor. iMessage geçmişini Sonsuza Kadar yerine 1 yıl veya 30 gün saklayacak şekilde değiştirin. Bunun için Ayarlar > Mesajlar > Mesajları Sakla > 1 yıl veya 30 Gün bölümüne gidin.

Bazı kullanıcılar, önbelleği temizlemek için Apple TV'yi silip yeniden yükleyerek ve Instagram, TikTok, Discord, Slack gibi uygulamalarla aynı işlemi yaparak başarılı olduklarını bildiriyor.

Safari önbelleğinizi temizleyin

Ayarlar > Safari > Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle yolunu izleyebilirsiniz.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler