Apple iPhone'ları yasaklayan Elon Musk X marka telefon için hazırlık yapıyor

Apple iPhone'ları yasaklayan Elon Musk X marka telefon için hazırlık yapıyor

Elon Musk, iPhone'ları ve diğer Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklamayı planlarken, öte yandan bir X telefonu üretme fikrini değerlendiriyor.

A+A-

Pazartesi günü bir X kullanıcısı Elon Musk'ın bir X telefonu yaratacağına dair tahminini tweetledi ve Musk da bunun bir olasılık olduğunu söyledi. Kendisi daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformunun sahibi.

Kullanıcı "Şimdi söylüyorum. X, bir X telefonu üretmek için Samsung ile ortaklık kuracak." dedi.

Musk Salı günü attığı bir tweet'te "Bu söz konusu bile değil" şeklinde yanıt verdi.

Bir gün önce Musk, teknoloji devinin WWDC'de açıkladığı OpenAI'nin teknolojisini kendi yazılımına entegre etme planlarını hayata geçirmesi halinde Apple cihazlarının şirketlerinde kullanımını yasaklamakla tehdit etmişti.

Apple, kullanıcılara ChatGPT'yi Siri'nin yanı sıra iOS 18, iPad OS 18 ve macOS Sequoia'ya bu yılın sonlarında entegre etme seçeneği sunmak için OpenAI ile ortaklık kuracağını söylemişti.

Musk, entegrasyonu "kabul edilemez bir güvenlik ihlali" olarak nitelendirdi ve kabul edilmesi halinde şirketlerini ziyaret edenlerin "Apple cihazlarını kapıda kontrol etmek zorunda kalacaklarını ve cihazların bir Faraday kafesinde saklanacağını" söyledi.

Musk, 2015 yılında CEO Sam Altman ve diğerleriyle birlikte OpenAI'yi kurmuş olsa da, 2018'de yönetim kurulundan ayrıldığından beri ChatGPT'yi hedef tahtasından indirmedi.

Etiketler : ,
İlgili Haberler