Apple iPhone'larını düşük hızlı adaptörle şarj edenleri uyaracak

Apple iPhone'larını düşük hızlı adaptörle şarj edenleri uyaracak

Apple, iPhone'larda batarya yazılımını güncelleyerek yavaş hızda bir şarj adaptörünün kullanılması durumunda kullanıcılarını haberdar edecek.

A+A-

Apple, iOS 18'de Ayarlar uygulamasının Pil bölümünü güncelleyerek iPhone'unuzu "yavaş" bir şarj cihazıyla şarj edip etmediğinizi bilmenizi sağlayan bir özellik ekledi.

Yavaş şarj dönemleri, Pil ayarlarının son 24 saat veya son 10 gün içindeki pil kullanımını ve şarjını gösteren kısmında turuncu bir çubukla gösteriliyor.

Bu özelliği vurgulayan bir Reddit yayıncısı gibi biz de 5W kablosuz şarj cihazı ile şarj ettikten sonra yavaş şarj bildirimini gördük. Tam olarak neyin "yavaş" olarak kabul edildiği belli değil, ancak bu tanımlama, yavaş şarj hızları gören ve nedeninden emin olmayanlar için yararlı.

screenshot_3-015.jpg

Birçok kablosuz şarj cihazı MagSafe olduğunu iddia etse de Qi hızları veya daha düşük hızlarla sınırlı olduğundan bu özellik iPhone kullanıcılarının cihazlarının neden optimum hızda şarj olmadığını anlamalarına yardımcı olabilir.

Yavaş bir şarj cihazından şarj ederken bir uyarıyı etkinleştirmek için bir seçenek yok gibi görünüyor, bu da pil ayarları biraz gizli olduğu için tartışmasız daha iyi bir özellik olabilir.

Yavaş şarj bildirimlerine eşlik eden dokunulabilir bir bilgi düğmesi var, ancak şu an itibariyle henüz mevcut olmayan bir destek belgesine gidiyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler