Apple katlanabilir MacBook modelini erteledi mi

Apple katlanabilir MacBook modelini erteledi mi

Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun açıklamasına göre, erteleme teknik nedenlerden kaynaklanıyor

A+A-

Apple'ın katlanabilir MacBook modeli, yaşanan teknik zorluklar nedeniyle en erken 2027 sonu veya 2028'e kadar piyasaya sürülmeyecek. Daha önce, ekran endüstrisi analisti Ross Young, Haitong analisti Jeff Pu, Koreli web sitesi The Elec ve Kuo'nun kendisi, Apple'ın 20.2 inç veya 18.8 inç ekranlı, tamamen ekranlı bir katlanabilir dizüstü bilgisayar üzerinde çalıştığını öne sürmüştü.

Bu dizüstü bilgisayarın ekranı katlandığında sorunsuzca entegre edilen tam boyutlu bir ekran klavyesine sahip olacağı iddia edilmişti. Açıldığında ise, cihazın standart bir monitör olarak işlev göreceği ve harici bir klavye ile kullanıldığında büyük ekranlı bir masaüstü düzenine dönüşeceği söyleniyordu.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, LG Display'in 20.2 inç veya 18.8 inç katlanabilir ekrana sahip bir MacBook için ekran panellerinin seri üretimine 2025'in dördüncü çeyreğinde başlamayı hedeflediğini belirtmişti. Ancak, Kuo'nun X (Twitter) üzerindeki son paylaşımına göre, Apple 20 inçlik tasarımı iptal etti ve 18.8 inçlik bir ekran boyutunda karar kıldı.

Kuo, son paylaşımında, "Bazı piyasa katılımcıları daha önce Apple'ın 2025'te katlanabilir bir iPad tanıtmasını bekliyordu. Ancak mevcut tedarik zinciri araştırması, katlanabilir bir ‌iPad‌ hakkında herhangi bir bilgi bulunmadığını gösteriyor. Bu, bazı kişilerin bu katlanabilir MacBook'u katlanabilir ‌iPad‌ olarak adlandırmasından kaynaklanabilir," dedi.

Apple'ın, katlanabilir ekranlara sahip çeşitli cihazlarla, özellikle katlanabilir iPad ve MacBook ile denemeler yaptığı biliniyor. Halihazırda MacBook katlanabilir bir cihaz, ancak Apple'ın standart bir klavyeye sahip olmayan tamamen ekranlı bir MacBook form faktörünü araştırdığı söyleniyor.

Ekran analisti Ross Young, Temmuz 2022'de Apple'ın 2026 veya 2027'de piyasaya katlanabilir bir dizüstü bilgisayar çıkarabileceğini öne sürmüştü, ancak bu tür bir cihazın bir Mac, ‌‌iPad‌‌ veya arada bir şey olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağı hala belirsiz.

Mayıs ayında, Haitong analisti Jeff Pu, Apple'ın ilk katlanabilir cihazlarının 2025 ve 2026 yıllarında seri üretime geçeceğini söylemiş ve Apple'ın tedarik zincirinde katlanabilir cihazların artan kanıtlarına dikkat çekmişti. O dönemde, analist Apple'ın büyük ekranlı bir katlanabilir ‌iPad‌ veya MacBook'u bu zaman diliminde piyasaya süreceğini ve ardından 2026 sonunda daha yüksek hacimli bir katlanabilir iPhone'u piyasaya çıkaracağını öne sürmüştü.

Pu, bir zamanlar Apple'ın 20.3 inç ekrana sahip bir katlanabilir cihazının, beklenenden daha erken bir tarih olan 2025'in sonlarında üretime başlayacağını iddia etmişti. Ancak daha sonra, Apple'ın "ekran dayanıklılık sorunları" nedeniyle katlanabilir piyasasına 2026'nın ikinci çeyreğinde gireceğini düşündüğünü söylemişti.

İlgili Haberler