Apple M4 işlemcili yeni MacBook Pro'lar yolda

Apple M4 işlemcili yeni MacBook Pro'lar yolda

Apple, OLED ekran üretim takvimlerine dayanarak MacBook Pro serisini 2024 yılı sonundan önce M4 çiplerle güncellemeyi planlıyor olabilir.

A+A-

Apple şimdiye kadar M4 çipini yalnızca bir ürüne dahil etti ve iPad Pro serisi en yeni Apple Silikonu'nun tek kullanıcısı oldu. 

Display Supply Chain Consultants'dan Ross Young Salı günü abonelerine gönderdiği bir tweet'te, son tedarik zinciri kontrollerinin yeni MacBook Pro güncellemelerinin yolda olduğunu gösterdiğini söyledi. İddiaya göre 14 inç MacBook Pro ve 16 inç MacBook Pro için tasarlanan ekranlar 2024 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Eğer doğruysa, bu Apple'ın 2024'ün dördüncü çeyreğinde, tatil sezonuna denk gelecek şekilde bir lansman yapılabileceği anlamına geliyor.

Young'ın iddiaları, Nisan ayında M4 MacBook Pro modellerinin 2024'ün sonlarında piyasaya sürülme şansının düşük olduğunu ve bunun yerine 2025'in başlarına ertelenebileceğini söyleyen Bloomberg'den Mark Gurman'ın iddialarıyla örtüşüyor.

Sızıntı konusunda Young en isabetli analistlerden biri olarak kabul ediliyor. Düzenli olarak ekran tedarik zincirine atıfta bulunan uzmanlık alanı, daha önce doğru olduğu ortaya çıkan çok sayıda iddia ile sonuçlandı.

Bu yıl M4 için güncelleme bekleyen tek ürün MacBook Pro değil. Aynı zamanda 24 inç iMac'in ve düşük kaliteli 14 inç MacBook Pro'nun da bu güncellemeyi alacağı düşünülüyor.

Gurman, M4 ve M4 Pro çeşitlerinde bir Mac mini'nin 2024 sonu ile 2025 başı arasında yolda olabileceğini düşünüyor. Ancak MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro güncellemeleri daha çok 2025 güncellemeleri olacak.

İlgili Haberler