Apple Macbook satışlarında büyük bir sıçrama yaşıyor

Apple Macbook satışlarında büyük bir sıçrama yaşıyor

IDC'nin verilerine göre dünya genelinde bilgisayar satışları ılımlı da olsa artarken özellikle Apple'ın satışlarında dikkat çeken bir sıçrama yaşandı.

A+A-

Araştırma firması IDC'nin Salı günü açıkladığı ön verilere göre, Apple'ın yapay zeka özellikli cihazlara olan talebin de desteğiyle küresel kişisel bilgisayar sevkiyatı, ikinci çeyrekte %3 artarak PC üreticileri arasında en büyük büyümeyi kaydetti.

Haziran ayında sona eren üç aylık dönemde 9 milyon adede ulaşan PC sevkiyatları, iki yıllık düşüşün ardından ikinci çeyrekte de büyüme kaydetti. IDC'ye göre, Apple'ın sevkiyatları 2023'ün ikinci çeyreğine kıyasla %20,8 artarak küresel PC üreticileri arasında en büyük artışı kaydederken, onu %13,7'lik artışla Acer takip etti.

PC pazarının, pandemi kaynaklı satın alma çılgınlığının ardından siparişlerdeki durgunluğun sona erip toparlanması bekleniyor. IDC Worldwide Device Trackers'ın grup başkan yardımcısı Ryan Reith, art arda iki çeyrek büyüme, yapay zekalı PC'lerle ilgili pazar heyecanı ve ticari bir yenileme döngüsünün PC pazarını hareketlendirdiğini söyledi. 

screenshot_1-089.jpg

Dünya genelinde ikinci çeyrekte en çok sevkiyat yapan 5 şirket (Kaynak: IDC)

Bununla birlikte, Çin'deki zayıf sonuçların pazarı geride tutmaya devam ettiğini belirten IDC, ülke hariç tutulduğunda, dünya çapındaki sevkiyatların çeyrekte bir önceki yıla göre %5'ten fazla büyüdüğünü ekledi. Çinli Lenovo Group %22,7 ile en yüksek pazar payına sahip olurken, onu %21,1 ile HP takip etti. Dell Technologies'in pazar payı %15,5 olurken, sevkiyatları %2,4 düştü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler