Apple Maps iPhone'lardan sonra ilk kez webe de geldi

Apple Maps iPhone'lardan sonra ilk kez webe de geldi

Apple'ın uzun yıllardır mobil cihazlarında sunduğu Apple Maps yani Apple Haritalar uygulaması sonunda web tarayıcılara da geldi. Uygulama, şimdilik beta aşamasında.

A+A-

Apple bugün, herkese açık beta olarak kullanıma sunulan web üzerinde Apple Haritalar özelliğini başlattığını duyurdu. Web için Apple Haritalar, Safari ve diğer web tarayıcılarında çalışarak kullanıcıların Haritalar uygulamasını açmak zorunda kalmadan yol tarifi alabilmelerini sağlıyor.

Web'deki Apple Haritalar, Apple Haritalar uygulaması gibi çalıştığından kullanıcılar yol ve yürüme tarifi alabiliyor, ziyaret edilecek yerleri bulabiliyor, puanları ve saatleri görüntüleyebiliyor ve seçilmiş Rehberlere göz atabiliyor.
Ayrıca doğrudan Harita yer kartından yemek siparişi verme ve dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde yemek yenecek, alışveriş yapılacak ve keşfedilecek yerleri keşfetme özellikleri de var.

Apple, uygulamaya Look Around gibi ek seçeneklerin önümüzdeki aylarda sunulacağını söylüyor. Apple Maps'in web sürümü, uzun zamandır en popüler web tabanlı haritalama seçeneği olan Google Maps'e alternatif olarak hizmet verecek.
Web'deki Apple Maps'i Apple'ın Maps.Apple.com web sitesinden inceleyebilirsiniz. Geliştiriciler uygulamalarında web'deki Haritalar'a bağlantı verebiliyor, böylece kullanıcılar yol tarifi alabiliyor ve konum bilgilerini görebiliyor.
Apple Maps Web'deki Haritalar şu anda İngilizce olarak kullanılabiliyor ve Mac ile iPad'de Safari ve Chrome, Windows PC'lerde ise Chrome ve Edge ile çalışıyor. Apple zaman içinde ek diller, tarayıcılar ve platformlar için destek eklemeyi planlıyor.


İlgili Haberler