Apple, Tesla ve NIO hissesi alan 462 milyar $'lık fon hangi hisseleri sattı

Apple, Tesla ve NIO hissesi alan 462 milyar $'lık fon hangi hisseleri sattı

Dünyanın en büyük emeklilik fonlarından birisi portföyünde önemli değişiklikler yaptı

A+A-

Dünyanın en büyük kamu emeklilik fonlarından biri, teknoloji devleri Apple, Tesla ve NIO'nun hisselerine büyük yatırımlar yaparken, geleneksel otomobil üreticileri Ford ve GM'deki pozisyonlarını azalttı.

Kanada Emeklilik Fonu (CPP Investments), 2024'ün ilk çeyreğinde Çinli elektrikli araç üreticisi NIO'ya yaptığı yatırımı neredeyse üç katına çıkarırken, Ford Motor ve General Motors'daki hisselerini azalttı. Kanada Emeklilik Fonu, bu hisse senedi alım satımlarını Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu bir formda açıkladı.

31 Mart itibariyle fonun 462.51 milyar dolar varlığı bulunan CPP Investments, yatırım değişiklikleri hakkında yorum yapmadı. Pensions & Investments'a göre Kanada Emeklilik Fonu, varlıkları bakımından dünyanın en büyük 10 kamu emeklilik fonundan biri.

Apple ve Tesla Hisselerinde Artış

CPP Investments, 7,1 milyon Apple hissesi daha satın alarak iPhone üreticisindeki hissesini ilk çeyrek sonunda 11,5 milyon hisseye yükseltti. Apple hisseleri ilk çeyrekte S&P 500 endeksindeki %10'luk artışa kıyasla %11 düştü. İkinci çeyrekte ise hisseler %15 yükselirken endeks %1,8 artış gösterdi.

Tesla hisseleri ise ilk çeyrekte %29 düştü, ancak emeklilik yöneticisi 454.500 Tesla hissesi daha satın alarak hissesini 979.800'e çıkardı. Tesla hisseleri, ikinci çeyrekte şu ana kadar %1 artış gösterdi.

NIO Yatırımları ve Geleneksel Otomobil Üreticileri

CPP Investments, ilk çeyrekte 1,7 milyon NIO Amerikan depo sertifikası (ADR) daha satın alarak dönemi 3,1 milyon ADR ile kapattı. NIO ADR'leri ilk çeyrekte %50 düştü, ancak ikinci çeyrekte %7,3 artış gösterdi.

Fon, Ford ve GM'deki hisselerini sırasıyla 5,8 milyon ve 1,0 milyon hisseden 1,3 milyon ve 691.600 hisseye düşürdü. Ford hisseleri ilk çeyrekte %8,9 artarken, GM hisseleri %26 arttı. İkinci çeyrekte ise Ford hisseleri %8,5 düşerken, GM hisseleri %1,0 yükseldi.

İlgili Haberler