Apple ve Meta yapay zeka ortaklığını görüştü

Apple ve Meta yapay zeka ortaklığını görüştü

Teknoloji devleri Apple ve Meta yapay zeka geliştirme noktasında ortak hareket etmek için masaya oturdu.

A+A-

Wall Street Journal'ın Pazar günü bildirdiğine göre, Facebook'un ana şirketi Meta Platforms, üretken yapay zeka modelini Apple'ın yeni duyurduğu iPhone'lar için yapay zeka sistemine entegre etmeyi görüştü.

Bu hamle, Apple'ın uzun süredir arama ortağı olan Alphabet'in Google ile potansiyel bir bağlantıyı tartıştığı haberlerinin ortasında, cihazlarına diğer AI şirketlerinin teknolojisini eklemeyi planladığı sırada geldi.

iPhone üreticisinin ayrıca Microsoft destekli (MSFT.O) OpenAI sohbet robotu ChatGPT'nin yasaklandığı Çin gibi farklı bölgelerdeki diğer yapay zeka şirketleriyle ortaklıkları görüşmesi bekleniyor.

Journal'ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, yapay zeka girişimi Anthropic, üretken yapay zekasını Apple Intelligence'a getirmek için Apple ile görüşmeler yapıyor.

Meta ve Anthropic yorum yapmayı reddederken, Apple mesai saatleri dışında yorum talebine hemen yanıt vermedi.
Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını ve sonuçlanmayabileceğini belirten Journal, Apple ile yapılan anlaşmaların yapay zeka şirketlerinin ürünlerinin daha geniş bir dağıtımını elde etmelerine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Rapora göre, potansiyel mali talih kuşunun boyutu belirsiz, ancak görüşmeler yapay zeka şirketlerinin Apple Intelligence aracılığıyla hizmetlerine premium abonelikler satmasını içeriyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, yapay zeka arama girişimi Perplexity de üretken yapay zeka teknolojisini Apple Intelligence'a getirme konusunda Apple ile görüşmeler yapıyor.

Apple bu ay uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıklayarak, yeni Apple Intelligence teknolojisini Siri de dahil olmak üzere uygulama paketine entegre edeceğini ve ChatGPT'yi cihazlarına getireceğini söylerken, gizliliği özelliklerinin "merkezine" yerleştirerek rakipleri Microsoft ve Google'dan farklılaşmayı planladığının sinyalini verdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler