Apple Vision Pro'nun fiyatı yarı yarıya düşebilir

Apple Vision Pro'nun fiyatı yarı yarıya düşebilir

Apple'ın 3500 dolarlık fiyatıyla pek çok kullanıcı için ulaşılamaz seviyedeki ürünü Vision Pro'nun yenisi geliyor, hem de yarı fiyatına...

A+A-

AppleInsider'ın haberine göre Apple Vision Pro'nun bir sonraki sürümü 2026 yılına kadar çıkabilir ve ilk modelin yarı fiyatına mal olabilir. Apple'ın, piyasaya sürülmesinin ardından Apple Vision Pro'nun birbirini takip eden sürümlerini oluşturmak için çalıştığı yaygın olarak bekleniyor. Bir sonraki modelle ilgili spekülasyonlar, ikinci nesil modelle ilgili tehlikeli bir iddia ile devam ediyor.

Cuma günü @Revegnus1 tarafından X'te yayınlanan bir gönderiye göre, Apple Vision Pro'nun ikinci versiyonu 2026'da gelecek.

Ürünün fiyatının 1.500 ila 2.500 dolar arasında olacağı iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, yeni Vision Pro'nun ilk nesil modelin 3.500 dolarlık fiyatından yarı yarıya ucuz olacağı söylenebilir.

Biraz şüpheli

Tweet'i atan kişinin iddiası birkaç yönden şüpheli. Öncelikle, hesap sadece birkaç günlük, dolayısıyla söylentinin doğruluğunu değerlendirmek için gerçek bir geçmişe sahip değil.

Bununla birlikte, hesap açıldığından bu yana kısa bir süre içinde çok sayıda sızıntı ve söylenti paylaşımı yapmayı başardı. İddiaların çoğu Apple hakkında olsa da Android ve Samsung hakkında da bazı iddiaları var.

Bunun, Apple ürünleriyle ilgili birçok söylentinin kaynağı olan Revegnus veya @Tech_Reve adıyla bilinen önceki bir sızdırıcı olma olasılığı da var. Tech_Reve hesabı daha önce Apple'ın birim sevkiyatları hakkında oldukça makul iddialarda bulunmuş ve TSMC'nin 2nm sürecini gündeme taşımıştı.

Tech_reve hesabı o zamandan beri X'te devre dışı bırakıldı, bu da @Revegnus1 hesabının sızdırıcının geri dönüşü olabileceği teorisine katkıda bulunuyor. Ancak öyle olsa bile, aynı sızıntıyı yapan kişi olduğu ve aynı ismi otorite kazanmak için hızlı bir yol olarak kullanan başka biri olmadığının garantisi yok.

Apple Vision Pro'nun devamı niteliğindeki Apple Vision Pro ile ilgili diğer söylentiler ve spekülasyonlar da 2025 yazından önce, ancak muhtemelen 2026'ya kadar sürecek potansiyel bir güncellemeye işaret ediyor.

Bu, sızıntının çıkış tarihi zamanlamasının makul göründüğü anlamına geliyor, ancak kesinlikle fiyatla ilgili değil.

Ayrıca, aynı zaman diliminde ortaya çıkabilecek daha ucuz bir modelin de masada olduğuna dair iddialar var.

Birinci nesil Apple Vision Pro'nun üretimi de Apple için son derece pahalı. Şubat ayında "malzeme listesi" olarak adlandırılan tahminler, bileşenlerin maliyetini ürün başına yaklaşık 1.542 dolar olarak belirledi.

Apple maliyet tasarrufu konusunda önemli bir atılım yapmadığı sürece, "Pro" modelinin fiyatının yarıya indirilmesi, tüketici versiyonunun da aynı şeyi yapamaması halinde pek olası görünmüyor.

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım üç hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Borsa İstanbul'da banka hisseleri hareketlenmeye başladı. Peki Vakıfbank VAKBN hisseleri ne kadar kazandıracak? Sekiz aracı kurum açıkladı

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli Demir Çelik hisseleri ne kadar kazandırabilir. Beş aracı kurum EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler