Apple Watch Ultra 3 resmen geliyor: İşte muhtemel özellikleri

Apple Watch Ultra 3 resmen geliyor: İşte muhtemel özellikleri

Apple'ın en güçlü akıllı saati olması beklenen Apple Watch Ultra 3 nasıl bir tasarıma sahip olacak? Hangi özelliklerle donatılacak?

A+A-

Muhtemelen Eylül 2024'te iPhone 16 ile birlikte Apple Watch 3 Ultra da karşımıza çıkacak. Bu yeni saatin Watch Ultra 2'ye kıyasla sınırlı yenilik getirmesi bekleniyor. 

Apple Watch Ultra 2 geçen yıl piyasaya sürüldüğünde, %50 daha parlak bir ekran, daha hızlı bir S9 çip, ekrana dokunmadan saatle etkileşim kurmak için "Double Tap" hareketi, cihaz üzerinde Siri ve artırılmış dahili depolama alanı gibi önemli yeni özellikler içeriyordu. Ne yazık ki, cihazın bir sonraki versiyonunun bu yüksek seviyelere ulaşması pek mümkün görünmüyor. İşte Apple Watch Ultra 3'e ilişkin bugüne dek sızan bilgilerden derlediğimiz bilgiler:

Ekran Teknolojisi

Başlangıçta Apple'ın daha fazla parlaklık, daha iyi kontrast ve gelişmiş pil verimliliği sağlayacak microLED ekranlı bir Apple Watch Ultra üzerinde çalıştığına inanılıyordu. Ancak bu planlar süresiz olarak ertelenmiş gibi görünüyor. Apple birkaç yıl boyunca microLED ekran teknolojisi üzerinde çalıştı, ancak proje 2024 yılında hurdaya çıkarıldı ve yakın gelecekte bir microLED ekranlı Apple Watch için mevcut bir plan yok.

Diğer taraftan, Apple'ın yeni Apple Watch modellerinde her zaman açık ekranının güç tüketimini daha da azaltmak için yeni düşük enerjili OLED panel teknolojisini benimseyeceği söyleniyor. Eğer durum buysa, Apple'ın bu teknolojiyi en son Apple Watch Ultra modeline de getirmeden en son Apple Watch Series X modelinde kullanması pek olası değil.

Tasarım

Apple Watch Ultra 3'ün tasarımının büyük ölçüde değişmeden kalması muhtemel. Bloomberg'den Mark Gurman geçtiğimiz günlerde bu yılın üçüncü nesil Apple Watch Ultra'sının "orijinaliyle aşağı yukarı aynı görünüme" sahip olacağını söyledi. Daha önce daha ince bir kasaya ve manyetik kayışlara sahip tamamen yeniden tasarlanmış bir "Apple Watch X "in geleceğini öne sürmüştü, ancak bu muhtemelen Ultra'dan farklı bir model olacak ve "2024 veya 2025'te" piyasaya sürüleceğini söyledi.

Yeni Özellikler

Apple Watch Ultra 3'ün, Apple Watch Series 10 / X'in söylentilere konu olan özellikleriyle uyumlu olarak, kan basıncı izleme ve uyku apnesi algılama gibi gelişmiş sağlık takibi özellikleri içermesi muhtemel.

Kan basıncı izleme özelliği, kullanıcılara kan basınçlarının yükselme eğiliminde olup olmadığını bildirecek ve kullanıcıların hipertansiyon oluştuğunda ne yaptıklarını not etmeleri için bir seçenek sunacak. Ancak spesifik kan basıncı rakamları verilmeyecek. Bu arada, uyku apnesi tespiti, bir kişinin uyku apnesinden muzdarip olup olmadığını tahmin etmek için uyku geçmişini ve nefes alma modellerini kullanacak ve saat, eğer öyleyse kullanıcıların bir doktora başvurmasını önerecek.

Donanım Güncellemeleri

Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple Watch Ultra 3'ün Apple Watch Ultra 2'ye kıyasla "neredeyse hiç" yeni donanım yükseltmesine sahip olmaması bekleniyor. Kuo'nun ifadeleri, söylentilere konu olan kan basıncı ve uyku apnesi algılama özelliklerinin mevcut sensörlere dayanan makine öğrenimi / yazılım tabanlı olacağını gösteriyor.

Renkler

Apple, Eylül 2023'te piyasaya süreceği Apple Watch Ultra 2'yi şu anda birinci nesil modelle aynı doğal titanyum renginde sunuyor. İkinci nesil modelin piyasaya sürülmesinden önce, bazı söylentiler Apple'ın yeni bir koyu renk seçeneği çıkarabileceğini öne sürüyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.

Bununla birlikte, Apple'ın başlangıçta hiçbir zaman piyasaya sürülmeyen koyu seramik arka yüzlü birinci nesil bir Apple Watch Ultra tasarladığını biliyoruz. Dahası, Bloomberg'den Mark Gurman 2023 yılında bu kaplamanın daha sonraki bir model için piyasaya sürülmesinin "teorik olarak" mümkün olduğunu söylemişti. Daha önce, Apple Watch Series 7'nin üst düzey Edition modeli Uzay Siyahı titanyum kasa ile sunulmuştu.

watchOS 11

Emin olabileceğimiz tek şey Apple Watch Ultra 3'ün Apple Watch işletim sisteminin en son sürümü olan watchOS 11'i çalıştıracağı. Apple bu yazılımın ön gösterimini Haziran ayındaki WWDC'de yapmıştı ve kullanıcılar ek Smart Stack widget'ları, Mesajlar ve antrenmanlar için Check In, temel sağlık ölçümlerini görüntülemek için bir Vitals uygulaması, bir Çeviri uygulaması, Tap to Cash adlı yeni bir Apple Pay özelliği, antrenmanlar için antrenman yükü, ek antrenman türleri, daha özelleştirilebilir Aktivite halkaları ve daha fazlası gibi bir dizi güncelleme ve iyileştirme bekleyebilirler.

İlgili Haberler