Apple Watch X geliyor: İşte en dikkat çeken özellikleri

Apple Watch X geliyor: İşte en dikkat çeken özellikleri

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro serisi telefonlarıyla birlikte yeni Apple Watch modellerini de gün yüzüne çıkaracak. Peki Apple Watch X nasıl olacak? En dikkat çekici özellikleri neler olabilir?

A+A-

Apple Watch Series 10'un (veya Apple Watch Series X) bazı büyük değişikliklerle gelmesi bekleniyor. Söylentilere göre, Apple Watch yıllar boyunca bir dayanak noktası oldu ve satışta olduğu dönemin büyük bir bölümünde her sonbaharda yeni bir güncelleme aldı. Ancak aynı zamanda, akıllı saatin oldukça statik tasarımında büyük bir değişiklik olmadı.

iPhone X'in büyük tasarım değişikliklerine benzer şekilde, Apple'ın giyilebilir cihazında büyük değişiklikler yapmak için Apple Watch'un onuncu serisini kullanacağı söyleniyor. 

Apple Watch X'in 2024 için yeniden tasarlanması muhtemel

Apple Watch Series 10 yerine "Apple Watch X" olarak anılan yeni sürümün, 2023 yılının Ağustos ayında, 2024 ve 2025 yıllarında piyasaya sürüleceği açıklanmıştı.

Yenileme, genellikle gözlemlendiği gibi daha aşamalı bir değişiklik olmaktan ziyade bir dizi önemli değişiklik içerebilir. Raporda bu değişikliklerden birinin, Apple Watch'a kordonları nasıl bağladığınızla ilgili olduğu söyleniyor. Mevcut yuva tabanlı mekanizma tarafından kullanılan alanın azaltılmasına yardımcı olabilecek manyetik bir sistemin kullanılması öneriliyor. Ayrıca, cihaz için daha ince bir genel tasarım olacağı da spekülasyonlarda yer aldı. Bu noktada, tasarımın radikal bir şekilde değişeceğine yönelik söylentiler olası görünmüyor.

Şimdiye kadarki her şey Apple'ın aynı tasarımı devam ettireceğini, ancak kapsamlı değişiklikler yerine önemli ince ayarlar yapacağını gösteriyor. Diğer söylentilere ve görsellere inanılacak olursa, tıpkı öncekiler gibi yuvarlak ekranlı kare şeklinde bir tasarım olacak. Şu ana kadar dairesel ekran gibi sıra dışı bir değişiklik beklenmiyor. Daha ince bir tasarım olması daha muhtemel - ancak çok daha ince olmayacak.

Apple Watch Series 10 eski kordonlarla çalışmayabilir

Kordon konusunu devam ettiren bir sızıntı, Aralık ayında "yeni nesil Apple Watch'un konektörlerinin tamamen tasarlandığını" söyledi. Eski kordonların yeni Apple Watch ile çalışmayacağı da iddia edildi. Sızıntıyı yapan kişi ayrıca sızıntının "%100 doğru" olduğu konusunda ısrar etti ki bu da güven vermiyor.

Sızıntıyı yapan kişi iddiayla ilgili daha fazla ayrıntıya girmedi ve kaynak sunmadı. Bununla birlikte, daha önce kesin olmayan doğrulukları, FineWoven kordonlar hakkında lansman öncesi doğru bir iddiayı içeriyordu. Daha önceki kordon iddiası da eklendiğinde, kordon sabitlemelerinde bir değişiklik olabileceği oldukça makul görünüyor. Bu iddia edilen manyetik kordon sisteminin nasıl çalışabileceğine dair açık bir açıklama yok.

Apple, patentlerde Apple Watch kordonlarıyla mıknatısları yeni şekillerde kullanmayı araştırdı, örneğin koruyucu bir kılıfa dönüşen bir tane gibi. Apple, 2021 tarihli bir başvuruda, mıknatısların birbirleriyle güvenli bir şekilde bağlantı kurmak için nasıl kullanılabileceğini açıklayan 50'den fazla çizim sundu.

Apple Watch Series X daha iyi bir ekran sayesinde güç toplayabilir

Bunun da ötesinde, kullanımı temel unsurlara indirgeyen Düşük Güç modu bile var. Nisan 2024'te, Apple'ın ekranı daha da güç tasarruflu hale getirmek için tekrar güncelleyeceği bildirildi. Raporda OLED ekranda yeni bir düşük sıcaklıklı polikristalin oksit (LTPO) ince film transistör (TFT) teknolojisi kullanılacağı belirtildi. LTPO-TFT zaten Apple Watch ekranında kullanılıyor, ancak yalnızca panel içindeki bazı anahtarlama TFT'leri için. Bu arada, daha eski LTPS de diğer anahtarlama TFT'leri ve sürüş TFT'leri için kullanılıyor.

Apple Watch Series 10 daha ince, büyük ve daha kalın olabilir

Haziran ayında yayınlanan bir rapora göre Apple, iPad Pro'nun yenilenmesiyle desteklenen trendi takip ederek Apple Watch'u daha ince hale getirecek. Apple'ın kendi kategorilerinde "en ince ve en hafif" olmayı hedefleyen yeni bir donanım sınıfı başlatması nedeniyle Apple Watch'un daha ince hale getirileceği öne sürüldü.

Haziran ayında bir analist, Apple Watch'un sadece daha ince değil, aynı zamanda daha büyük olacağını öne sürdü. Mevcut Apple Watch boyutları 41 mm'den başlıyor ve 45 mm'ye kadar büyüyor. Series 10 için başlangıç noktasının 45 mm, daha büyük boyutun ise 49 mm olması öneriliyor. 3D baskılı bileşenlerin testlerinin iyi gittiği ve Apple Watch'un gelecekteki iterasyonlarını etkileyebileceği bildiriliyor.

Apple Watch X'in ekranı Apple Watch Ultra'dan daha büyük olabilir

Haziran ayının sonlarında, CAD tasarımlarının ve renderların geleneksel sızıntısı gerçekleşti. Bunlar, bir 3D görüntü sayesinde yeni modellerin neye benzeyebileceği hakkında bir fikir veriyor. 26 Haziran'da yayınlanan renderlar, halihazırda bir Apple Watch kullananlara oldukça tanıdık geliyor. Bununla birlikte, renderda ekran normalden çok daha büyük ve kasa Apple Watch Series 9'dan yalnızca marjinal olarak daha büyük.

Bu da daha ince çerçevelere sahip daha büyük bir ekran görüntüsü verebilir. Bu ekran 50,8 mm olacak ve 49 mm'lik Apple Watch Ultra'dan biraz daha büyük olacak. Görseller ayrıca Apple Watch Series X'in daha ince olacağına dair diğer söylentileri de çürütüyor.

CAD görüntüsünde, kalınlık 11,6 mm, Series 9'un 10,7 mm'sinin üzerinde ve Ultra'nın 14,4 mm'sinin altında. Yaklaşık bir milimetrelik bir değişiklik çok fazla gibi görünmeyebilir. Ancak, her gün bileğinize taktığınız bir ürün için her boyut değişikliği önemli.

Daha kalın bir ünite Apple Watch Series 10 veya Series X için en iyi sonuç olmayabilir, ancak en azından diğer bileşenler için dahili olarak daha fazla alan sağlayabilir. Birkaç milimetrelik fazladan alan bile daha büyük bir pil hücresine dönüşerek pil ömrü sürelerini daha da uzatabilir. Bilekte daha fazla zaman geçirmek bir saat için her zaman iyidir. 

İlgili Haberler