Apple yapay zeka ile 90 milyon adet iPhone 16 satmak istiyor

Apple yapay zeka ile 90 milyon adet iPhone 16 satmak istiyor

Teknoloji devi Apple'ın WWDC 2024 zirvesinde ilk kez paylaştığı iOS 18 ve yapay zeka özellikleri kullanıcıların ilgisini çekerken, Apple'ın yapay zeka ile birlikte iPhone satışlarında %10 artış beklediği kaydedildi.

A+A-

Bloomberg'in haberine göre Apple, 2024 yılında en az 90 milyon iPhone 16 modeli sevk etmek istiyor. Apple tedarikçilerine ve iş ortaklarına, yaklaşık 81 milyon iPhone 15 modeli sevk ettiği 2023 yılına kıyasla yüzde 10'luk bir sevkiyat artışı hedeflediğini söylüyor.

Gelecek iPhone 16 modellerinin tümü Apple Intelligence'ı destekleyecek yeni nesil A18 çip teknolojisini kullanacak. Şu an itibariyle yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max Apple'ın yapay zeka özellikleri için yeterince güçlü olduğundan, yeni özelliklerden yararlanmak isteyen eski bir iPhone'a sahip herkesin bu yıl yükseltme yapması gerekecek.

iPhone 15'in fiyatı 799 dolardan başlıyor ve Apple Intelligence'ı destekleyecek giriş seviyesi iPhone 16 modelinin başlangıç fiyatı da muhtemelen bu olacak. Apple, Apple Intelligence'ın yeni iPhone 16 modellerine olan talebi artırmasını bekliyor, bu da Apple'ın özellikle Çin gibi ülkelerde güçlü bir 2024 görebileceğini gösteriyor.

Xiaomi ve Huawei gibi markalar halihazırda yapay zeka özellikleri getirdiği için Apple, yapay zeka geliştirme konusunda Çinli akıllı telefon üreticilerinin gerisinde kalıyor. Apple Intelligence'ın Çin'de nasıl işleyeceği konusunda henüz bir açıklama yok çünkü Apple henüz Çinli bir yapay zeka şirketiyle anlaşma yapmadı.

Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde kullanılabilecek olan OpenAI'nin ChatGPT'si Çin'de kullanım dışı. Benzer bir işlevsellik elde etmek için Apple'ın Çin'de faaliyet gösteren bir şirketle anlaşma imzalaması gerekiyor.

Apple, Baidu, Alibaba grubu ve Pekinli girişim Baichuan AI ile görüşmeler yürütüyor, ancak bir anlaşma haberi gelmedi. Apple Intelligence lansman sırasında yalnızca ABD İngilizcesinde mevcut olacak ve iPhone 16 modelleri çıktığında Avrupa Birliği'nde piyasaya sürülmeyecek, bu da Avrupa'daki satışlara zarar verebilir.

Apple, Haziran ayında yaptığı açıklamada Apple Intelligence'ı Dijital Pazarlar Yasası'nın gereklilikleriyle nasıl uyumlu hale getireceğini bulmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti. Apple Intelligence ile Apple, metinleri düzeltmek, öne çıkarmak ve özetlemek için Yazma Araçları, görüntüler oluşturmak için Image Playground ve özel emoji oluşturmak için Genmoji gibi yeni özellikler getiriyor.

Apple Intelligence aynı zamanda Siri'yi elden geçirmek için de kullanılacak, ancak yeni Siri işlevinin 2025 yılına kadar kullanıma sunulması planlanmıyor.

İlgili Haberler