Apple yapay zekadan güç alan iPhone 16 üretimine resmen başlıyor

Apple yapay zekadan güç alan iPhone 16 üretimine resmen başlıyor

Teknoloji devi Apple, Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 16 serisinin ekranı için düğmeye bastı. İlk üretim Haziran ayında başlayacak.

A+A-

Ekran analisti Ross Young'a göre Apple'ın iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modelleri için ekran üretimi Haziran ayında başlayacak. Abonelerle sınırlı bir tweet'te Young, panel üretiminin önümüzdeki ay başlayacağını ve daha küçük boyutlu iPhone 16 ve iPhone 16 Pro'nun Haziran ayında en yüksek hacimli üretime sahip olmasının öngörüldüğünü söyledi.

Apple tedarikçileri ekranları üretecek ve bunları bitmiş iPhone 16 modellerinin montajına başlayacak fabrikalara gönderecek.

iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in Apple'ın tipik iPhone çıkış ayı olan Eylül ayında çıkması bekleniyor. Cihazlar iPhone 15 modellerine benzeyecek, ancak Apple iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in boyutunu artırıyor.

iPhone 16 Pro 6,3 inç ekrana (6,1 inçten daha büyük), iPhone 16 Pro Max ise 6,9 inç ekrana (6,7 inçten daha büyük) sahip olacak. Standart iPhone 16 modellerinin ekran boyutları değişmeyecek ve iPhone 16 6,1 inç, iPhone 16 Plus ise 6,7 inç ekrana sahip olacak.

iPhone 16 serisi için söylenen diğer yeni özellikler arasında yatay modda fotoğraf ve video çekmek için yeni bir "Capture" düğmesi, daha hızlı A serisi çipler, kamera güncellemeleri ve bazı modeller için Wi-Fi 7 ve daha hızlı 5G modemler yer alıyor.

İlgili Haberler