Apple yapay zekayı iPhone 16 lansmanına yetiştiremedi, tarih ertelendi

Apple yapay zekayı iPhone 16 lansmanına yetiştiremedi, tarih ertelendi

Teknoloji devi Apple'ın merakla beklenen Apple Intelligence çözümünün Eylül ayındaki iPhone 16 serisinin lansmanına yetişemeyeceği ortaya çıktı.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple Intelligence, Apple'a hataları düzeltmek için daha fazla zaman gerektiğinden iPhone 16 lansmanına yetişemeyecek.

Apple'ın planları hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, şirket artık Apple Intelligence'ı iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'nın piyasaya sürülmesinden birkaç hafta sonra Ekim ayında yazılım güncellemelerinde sunmaya başlamayı planlıyor.
Bu, Apple Intelligence'ın artık yeni yazılım güncellemelerinin ilk lansmanından fiilen ayrılacağı anlamına geliyor. Gecikmenin nedeninin, Apple Intelligence özelliklerinin kararlılığına ilişkin endişeler ve geliştiricilerin yeterli test süresine sahip olma ihtiyacı olduğu söyleniyor.

Apple Intelligence, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1'in ilk betalarıyla birlikte önümüzdeki hafta ilk kez yazılım geliştiricilerin kullanımına sunulacak; bu, şirket normalde ilk sürüm yayınlanana kadar takip eden yazılım güncellemelerinin önizlemelerini yayınlamadığı için son derece sıra dışı bir durum.
Gurman, Apple Intelligence için yeni sürüm stratejisinin, iPhone 16 serisinin muhtemelen Apple Intelligence özellikleri olmadan piyasaya sürüleceği ve daha sonraki bir tarihte bunları elde etmek için bir yazılım güncellemesi gerektireceği anlamına geldiğini belirtiyor.
Şirketin şu anda iOS 18.0'ın geliştirilmesinin Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediği söyleniyor. Apple Intelligence iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 ile geldiğinde bile, soruları yanıtlamak için cihazdaki verileri kullanan ve kullanıcının ekranında ne olduğunu anlayan Siri'nin elden geçirilmiş sürümü gibi özellikler eksik olacak. Bu özelliklerin 2025'in ilk yarısında gelmesi bekleniyor.


İlgili Haberler