Apple yatırımcılarının heyacanı artıyor, özel güne az kaldı!

Apple yatırımcılarının heyacanı artıyor, özel güne az kaldı!

Apple’ın iPhone Etkinliği Yaklaşıyor: Bu Sefer Büyük Bir Heyecan Var

A+A-

Eylül ayı yaklaşıyor ve bu, Apple için bir sonraki büyük iPhone etkinliğinin de yakında olduğu anlamına geliyor.

Apple yatırımcıları ve müşterileri, takvimlerinde önemli bir tarihi işaretleyebilirler - bir sonraki iPhone lansman etkinliği resmi olarak 9 Eylül’de, Türkiye saatiyle 20:00’de gerçekleşecek.

Apple, ürün etkinliklerini genellikle Eylül ayında düzenliyor ve bu nedenle Wall Street, şirketin bu yılki etkinlik tarihini resmen açıklamasını merakla bekliyordu. Bu etkinliklerde, Apple yılın en yeni ürünlerini tanıtıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında şirket, iPhone 15 ve Apple Watch Series 9’u tanıtmıştı.

Ancak bu yılki etkinlik, son etkinliklerden farklı olacak gibi görünüyor. Şirketin Haziran ayında düzenlediği Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’ndan bu yana, yatırımcılar Apple’ın markalı yapay zeka özellikleri olan Apple Intelligence ile ilgili duyuruları dört gözle bekliyor.

aa-003.jpg

Yeni yapay zeka güncellemelerinin yalnızca iPhone 15 Pro, Pro Max veya gelecekteki modellerde kullanılabileceği belirtiliyor. Wall Street’teki beklenti, bu yeni iPhone’ların, yapay zeka destekli cihazlara sahip olmak isteyen müşterilerin büyük bir yükseltme döngüsüne yol açacağı yönünde.

Wedbush analisti Dan Ives, 11 Ağustos’ta yazdığı bir notta, “Apple’ın Eylül ayında yapay zeka destekli iPhone 16’yı piyasaya sürmesiyle birlikte, bu yükseltme döngüsünün Cupertino’da uzun zamandır beklenen bir büyüme dönemini başlatacağına dair daha fazla güven kazanıyoruz” dedi ve Apple hisselerini 285 dolar hedef fiyatla ‘Outperform’ olarak değerlendirdi.

Apple, yatırımcılarını memnun etmek için iPhone satışlarına ihtiyaç duyuyor. Akıllı telefonlar, Apple’ın en büyük gelir kaynağını oluşturuyor; ancak şirket, 2023’te artan rekabet ve tüketici talepleri nedeniyle satışların 2022’ye göre düştüğünü gördü. iPhone satışlarının 2024’te yeniden düşmesi, ancak 2025’te toparlanması bekleniyor.

Daha da önemlisi, üçüncü çeyrek iPhone satışlarının 39,3 milyar dolarla Wall Street tahminlerini aşması ve aktif iOS cihazlarının kurulu tabanının yeni bir zirveye ulaşması oldu.

BofA Securities analisti Wamsi Mohan, 1 Ağustos’ta yayımladığı bir notta, “Kurulu tabandaki önemli sayıda eski iPhone’un (Apple Intelligence’ın tanıtılmasıyla birlikte) 2025’ten itibaren bir yükseltme döngüsünü başlatmasını bekliyoruz” dedi ve Apple hisselerini 256 dolar hedef fiyatla ‘Satın Al’ olarak değerlendirdi.

Apple hisseleri Pazartesi günü %0,4 değer kaybetti. Hisse senedi bu yıl S&P 500’ün %18’lik artışına kıyasla %17 yükseldi.

İlgili Haberler