Apple'da CFO değişikliği 

Apple'da CFO değişikliği 

Apple'ın uzun süredir CFO'su olan Luca Maestri'nin yerine Kevan Parekh geçecek

A+A-

Teknoloji devi, Apple Inc.'in Finans Direktörü Luca Maestri'nin önümüzdeki yılın başlarında görevinden ayrılacağını pazartesi günü açıkladı.

luca-maestri.png

Maestri, 1 Ocak'ta CFO görevinden ayrılacak ve Apple'ın kurumsal hizmetler ekiplerine liderlik etmeye devam edecek. Apple, Maestri'nin İcra Kurulu Başkanı Tim Cook'a rapor vereceğini söyledi.

kevin-parekh.png

Şirketin açıklamasına göre Apple'ın finansal planlama ve analiz başkan yardımcısı Kevan Parekh, CFO olacak ve yönetici ekibine katılacak, 

Apple hisseleri, pazartesi günü altı haftalık zirvede kapanış yaptıktan sonra Salı günkü piyasa öncesi dönemde %0,4 düştü.

Maestri, 2013'te finans başkan yardımcısı olarak Apple'a katılmış, ardından Peter Oppenheimer'ın emekliye ayrılmasıyla 2014'te CFO olmuştu.

kevin-parekh-001.png

Piper Sandler analisti Matt Farrell konuya ilişkin olarak yatırımcılara yönelik yayınladığı bir notta; "Apple'ın bu rolü dahili bir adayla doldurması "geçişi biraz daha sorunsuz hale getirmeli" dedi 

Farrell, "Ancak bu büyüklükteki herhangi bir değişiklik, özellikle Bay Maestri'nin tutarlılığı ve uygulama geçmişi göz önüne alındığında, bir miktar belirsizlik yaratıyor. Geçişin bir parçası olarak herhangi bir önemli, stratejik eksen kayması beklemiyoruz, ancak şirketin Ekim sonu/Kasım başında Eylül çeyreği kazanç çağrısında herhangi bir artımlı çıkarım olup olmadığını dinleyeceğiz" dedi.

Parekh, 2013 yılında Apple'a katıldı ve ondan önce Thomson Reuters Corp.'ta çalıştı.  


Maestri bir açıklamada, "Apple'daki görev süremin bir sonraki aşamasını dört gözle bekliyorum ve Kevan'ın CFO olarak görevi devralmaya hazırlanırken ona büyük güvenim var. Gerçekten olağanüstü, Apple'a ve misyonuna karşı derin bir sevgisi var ve bu rol için çok önemli olan liderliği, yargıyı ve değerleri bünyesinde barındırıyor." ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
İlgili Haberler