Apple'dan "işte bu olmadı" dedirten karar, 18.1 sürümü "bricking" nedeniyle geri çekildi!

Apple'dan "işte bu olmadı" dedirten karar, 18.1 sürümü "bricking" nedeniyle geri çekildi!

Apple, HomePod Yazılımı 18.1 Beta 2'yi 'Bricking' Sorunları Nedeniyle Geri Çekti

A+A-

Apple, HomePod yazılımının 18.1 sürümünün geçtiğimiz Pazartesi günü sunduğu ikinci beta versiyonunu kullanıcıların yaşadığı sorunlar nedeniyle geri çekmek zorunda kaldı.

MacRumors Forumları ve X platformunda bazı kullanıcılar, HomePod mini cihazlarına bu yeni beta sürümünü yüklediklerinde cihazın "tuğla" haline geldiğini, yani tamamen işlevsiz olduğunu dile getirdi. Kullanıcılar, hoparlörlerinin artık çalışmadığını ve bu durumun çözümü için destek aradıklarını belirttiler. Bazı kullanıcılar, Mac bilgisayarlarda kullanılan Apple Configurator uygulaması yardımıyla HomePod mini'lerini tekrar çalışır hale getirebildiklerini bildirdiler.

Yazılım araştırmacısı Nicolás Alvarez'e göre, Apple bu beta sürümünü aynı günün akşamında geri çekti. MacRumors yazarı Aaron Perris de betanın şu anda kullanılamadığını ve tekrar ne zaman yayınlanacağının belirsiz olduğunu doğruladı.

Apple, benzer bir sorunla geçtiğimiz haftalarda da karşılaşmıştı. M4 çipli iPad Pro modellerinde yaşanan yazılım hataları nedeniyle cihazların “bricking-tuğlalaması” sorunu ortaya çıkmış ve Apple, iPadOS 18 güncellemesini geçici olarak geri çekmişti. Şirketin bu sorunu çözmek için çalıştığı biliniyor.

 

İlgili Haberler