Apple'ın başı Hindistan'la da dertte!

Apple'ın başı Hindistan'la da dertte!

Apple'a Hindistan'dan Rekabet İhlali Suçlaması Yapıldı

A+A-

Hindistan Rekabet Komisyonu (CCI), Apple'ın (NASDAQ:AAPL) iOS uygulama mağazası pazarındaki hakim konumunu kötüye kullandığını belirten bir soruşturma raporu yayınladı. Reuters'in gizli bir rapora dayandırdığı habere göre, Apple'ın "istismar edici davranış ve uygulamalarda" bulunduğu tespit edildi.

CCI, 2021 yılından bu yana Apple'ı, uygulama geliştiricileri şirketin uygulama içi satın alma sistemini kullanmaya zorlayarak pazar hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturuyor. Apple ise Hindistan'da küçük bir oyuncu olduğunu belirterek iddiaları reddetti.

Raporda, Apple'ın iOS platformu ve App Store aracılığıyla dijital ürün ve hizmetlerin tüketicilere ulaşımında "önemli bir etkiye" sahip olduğu belirtildi. CCI'nin soruşturma birimi, Apple'ın uygulama geliştiricileri için kaçınılmaz bir ticaret ortağı olduğunu ve geliştiricilerin Apple'ın tescilli faturalama ve ödeme sistemini kullanmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Avrupa ve İngiltere'deki Benzer Durumlar

Apple, Avrupa'da da benzer suçlamalarla karşı karşıya. Avrupa Komisyonu, Apple'ın App Store kurallarının, uygulama geliştiricilerinin tüketicileri alternatif kanallara yönlendirmesini engellediği için Dijital Piyasalar Yasası'nı ihlal ettiğini belirtti. İngiltere'nin antitröst gözlemcisi de Apple'ın iOS ve iPadOS cihazlarındaki uygulamaların dağıtımıyla ilgili davranışlarını incelemek için süreyi uzattı.

CCI raporu, Hindistan'daki soruşturmanın önemli bir aşamasını oluşturuyor. Apple ve diğer taraflar, para cezaları ve iş uygulamalarını değiştirme emirleri içerebilecek nihai bir karar öncesinde yanıt verme hakkına sahip olacaklar.

CCI, Apple'ın hiçbir üçüncü taraf ödeme işlemcisinin uygulama içi satın alımlar için hizmet sunmasına izin vermediğini belirtti. Kurum, Apple'ın ödeme politikasının uygulama geliştiricilerini, kullanıcıları ve diğer ödeme işlemcilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler