Apple'ın çeyrek asırlık tetris oyunu iPod'un içinde ilk kez görüntülendi

Apple'ın çeyrek asırlık tetris oyunu iPod'un içinde ilk kez görüntülendi

Yıllar önce ortaya çıkan bu iPod prototipi Apple'ın hiçbir zaman piyasaya sürülmemiş olan Tetris klonunu içinde saklıyordu.

A+A-

YouTuber olan Apple Demo, perakende modellere asla ulaşamayan Stacker adlı bir oyun içeren üçüncü nesil bir iPod prototipi buldu. Engadget'ın belirttiğine göre, Apple'ın kendi Tetris versiyonuna ek olarak, mühendislik örneği iPod, Block0 ve Klondike adlı oyunlar da dahil olmak üzere diğer yayınlanmamış oyunlarla yüklü olarak geldi.

Prototip iPod'un arkasında, normalde depolama kapasitesinin olduğu yere bir "DVT" (Design Validation Testing) etiketi kazınmış, Apple Demo'nun açıklamasına göre bu etiket cihazın geliştirme sürecinin orta aşamalarında olduğunu gösteriyor. Hâlâ depolama alanında bulunan iki şarkı ve faydalı bir şekilde adlandırılmış bir çalma listesi, bu cihazın pil testi için kullanıldığını gösteriyor.

Biraz kurcaladıktan ve dahili sabit diski ikinci nesil bir iPod'a taşıdıktan sonra Apple Demo, sabit diskin normal şekilde açılmasını sağladı ve mevcut oyunlardan sadece Stacker'ın demosunu yaptı.

Hatta Tetris klonunun neden hiç piyasaya sürülmediğini öğrenmek için Apple'ın iPod bölümünün eski Başkan Yardımcısı Tony Fadell ile temasa geçtiler. Ancak Fadell'in 2022'de yaptığı tek yorum, "Çünkü daha sonraki yazılım sürümlerine oyun ekledik" şeklinde oldu ve Stacker'ın iç hikayesini şimdilik bir sır olarak bıraktı. Apple yıllar sonra iTunes Store'dan satın alınan yeni oyun başlıklarını destekleyen "Klasik" iPod modellerinde lisanslı bir Tetris oyunu yayınladı.

Stacker, düşen blokları sola ve sağa hareket ettirmek için iPod'un tıklama tekerleğini kullanıyor ve ortadaki düğme onları ekranın altına düşürüyor. Amaç, Tetris gibi, tuğla sıralarını tamamlayarak ve temizleyerek ve parçaları üstten fazla istiflemeyerek yüksek bir skor elde etmek. Oyun tamamen cilalanmış değil ve videoda gösterilen en az bir hata var, bir tuğla bir yığının üzerine binmiş ve döndürüldüğünde sıkışmış. Ama çalışıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler