Apple'ın iOS 18'ini tüm iPhone telefon sahipleri kullanamayabilir

Apple'ın iOS 18'ini tüm iPhone telefon sahipleri kullanamayabilir

iOS 18'deki Yapay Zeka Özellikleri İçin Apple'ın iPhone 15 Pro'suna İhtiyaç Olabilir

A+A-

Apple, kısa bir süre içinde iOS 18 ve diğer yeni işletim sistemi sürümlerini tanıtacak. Bu güncellemelerle yapay zeka özellikleri sistem düzeyinde müşterilere sunulacak. Ancak bu yeni özelliklerin kullanılabilmesi için en son cihazlara ihtiyaç duyulabilir.

Apple'ın yeni sistemde yapay zeka işleme için cihaz içi ve bulut kombinasyonunu kullanması bekleniyor. Bazı uzmanlara göre, cihaz içi yapay zekanın birçok özelliği en yeni iPhone 15 Pro ve Pro Max'i gerektirecek. Bu da demek oluyor ki, kullanıcıların tüm iOS 18 özelliklerinden faydalanabilmesi için A17 Pro çipli en yeni üst düzey 'Pro' iPhone'lara sahip olması gerekecek. (Geçtiğimiz sonbaharda piyasaya sürülen daha uygun fiyatlı iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin daha eski A16 çipi ile güçlendirildiğini unutmamak gerekiyor).

A17 minimum gereksinimi, hem ürün pazarlama stratejisi hem de teknik gereksinimlerin bir sonucu olarak görülüyor. A17, daha hızlı CPU ve GPU çekirdekleriyle birlikte saniyede 35 trilyon işlem yapabilen 16 çekirdekli yeni bir Neural Engine'e sahip. Ayrıca, çip üzerindeki entegre RAM de 6 GB'den 8 GB'ye çıkarıldı.

iOS 18 halka sunulduğunda, muhtemelen Eylül ayında, iPhone 15 Pro serisi bir yaşında olacak ve Apple, muhtemelen tüm iOS 18 özelliklerini destekleyecek ve hatta ek yapay zeka yeteneklerine sahip olacak 2024 iPhone 16 serisini tanıtmış olacak.

Mac ve iPad için beklenen sistem gereksinimleri biraz daha geniş kapsamlı görünüyor. Uzmanlar bu konuda alt sınırın M1 çipi olabileceğini öne sürüyor. Bu da 2020 Apple Silicon Mac'lere ve 2021 iPad Pro'ya ya da daha sonraki modellere kadar uzanıyor.

M1 sınırlamasıyla birlikte, tüm iPad ve Mac modellerinde en az 8 GB RAM bulunması gerekecek. Bu durum, birincil sınırlayıcı faktör olabilir. Eğer darboğaz Neural Engine'in gücü olsaydı, yalnızca daha yeni M3 veya M4 çipi kadar güçlü bir Neural Engine'e sahip modeller desteklenirdi.