Apple'ın Tap to Pay uygulaması bir ülkede daha kullanıma girdi

Apple'ın Tap to Pay uygulaması bir ülkede daha kullanıma girdi

Apple'ın sonucu merakla beklenen Tap to Pay uygulaması Avrupa'da bir ülkede daha kullanıma girdi

A+A-

Apple, kısa süre önce Kanada ve Japonya'daki kullanıcılar için iPhone'da Tap to Pay özelliğini devreye aldıktan sonra, bu hizmeti İtalya'da da kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket, bu özellik ile dünya genelinde yayılmayı hedefliyor.

Apple, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tap to Pay özelliğinin İtalya'da da kullanılabileceğini doğruladı. Apple, bu hizmeti sağlamak için İtalya'daki büyük ödeme platformlarıyla işbirliği yapıyor. Nexi SoftPOS ve SumUp, bu yeni hizmeti destekleyen ilk platformlar arasında yer alıyor.

Tap to Pay Nasıl Çalışıyor

Tap to Pay, satıcıların uyumlu bir iOS uygulaması aracılığıyla, en son iOS sürümüyle donatılmış bir iPhone Xs veya daha yenisi ile temassız ödeme kabul etmelerini sağlar. Ödeme işlemi sırasında, satıcının müşteriye iPhone'unu, Apple Watch'unu veya uyumlu bir NFC kartını kendi iPhone'unun yakınında tutmasını söylemesi yeterlidir. Tüm Apple Pay işlemlerinde olduğu gibi, Tap to Pay de NFC teknolojisi kullanılarak güvenli bir şekilde işlenir ve ek donanım gerektirmez. Geliştiriciler, Tap to Pay desteğini uygulamak için iOS 15.4 ve sonraki sürümlerde bulunan bir API'yi kullanabilirler.

Tap to Pay'in Uluslararası Yayılımı

Tap to Pay özelliği ilk olarak 2022 yılında ABD'de kullanıma sunuldu ve daha sonra İngiltere, Fransa, Tayvan, Avustralya, Hollanda, Brezilya, Ukrayna, Japonya ve Kanada gibi ülkelerde de hizmete girdi. Şimdi ise bu hizmet İtalya'da da kullanıma sunulmuş durumda.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler