Apple'ın uzun yıllardır yenisini çıkarmadığı iPad Mini için tarih ortaya çıktı

Apple'ın uzun yıllardır yenisini çıkarmadığı iPad Mini için tarih ortaya çıktı

Apple'ın yeni iPad Mini tabletine ilişkin yeni detaylar gün yüzüne çıktı ve çıkış tarihi belli oldu. Ancak iPad Mini'yi bu akşam bekliyorsanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın Pazartesi günü gerçekleşecek olan iPhone 16 etkinliğine ilişkin beklentilerini özetlediği bugünkü raporunda, Ekim ayındaki bir başka Apple etkinliği için yeni bir iPad mini'nin “beklemede” olduğundan kısaca bahsetti.

Gurman, yeni iPad mini'nin Ekim etkinliğinde 14 inç ve 16 inç MacBook Pro, Mac mini ve iMac de dahil olmak üzere M4 serisi çiplere sahip ilk Mac'lerle birlikte duyurulmasını bekliyor. M4 çipi bu yılın başlarında iPad Pro'da piyasaya sürülmüştü.

Apple bu yıl Ekim ayında bir etkinlik düzenleyeceğini henüz teyit etmedi. 2023 yılında, M3 serisi çiplere sahip MacBook Pro ve iMac modellerini tanıtmak için 30 Ekim'de sanal bir etkinlik düzenlemişti.

Gurman yedinci nesil iPad mini için planlanan yeni özellikleri açıklamadı, ancak önceki söylentiler yükseltmelerin daha hızlı bir çip, yükseltilmiş ön ve arka kameralar, dikey yönde “jelly scrolling” ekran yırtılması için bir düzeltme, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği ve yeni renk seçenekleri içereceğini gösteriyordu.

Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo daha önce bir sonraki iPad mini'nin 2024'ün ikinci yarısında seri üretime gireceğini söylemişti, bu nedenle cihazın bu yıl içinde güncelleneceği konusunda birden fazla güvenilir kaynaktan fikir birliği var.

Apple, mevcut iPad mini'yi Eylül 2021'de piyasaya sürmüş ve o dönemde daha büyük 8,3 inç ekran, USB-C bağlantı noktası, Touch ID güç düğmesi, A15 Bionic çip, hücresel modellerde 5G desteği, Center Stage destekli 12 megapiksel arka kamera, ikinci nesil Apple Pencil ile uyumluluk ve daha pek çok yeni özellik sunmuştu.

Gurman, Ekim etkinliğinde “yeni iPad'lerin” pek çok modelinin tanıtılacağını, dolayısıyla giriş seviyesi iPad'in de o zaman güncellenebileceğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler