Apple'ın yapay zekası iPhone 16 satışları için hayal kırıklığı yaratabilir

Apple'ın yapay zekası iPhone 16 satışları için hayal kırıklığı yaratabilir

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, aksi yöndeki raporlara rağmen Apple iPhone 16 siparişlerini artırmış görünmüyor. Kuo, Apple tedarikçileri TSMC ve Largan'ın son kazanç raporlarını kanıt olarak gösteriyor.

A+A-

TSMC kısa süre önce iPhone'lar için birim büyümesinde bir artış görmediğini söylerken, Largan 2024'te üst düzey modeller için siparişlerin geçen yıla benzer olduğunu söyledi. Kuo, Apple'ın 2024'ün ikinci yarısı için iPhone 16 siparişlerinin 87 milyon adet civarında olduğuna inanıyor ki bu rakam Apple'ın 2023'te sipariş ettiği 91 milyon iPhone 15 biriminden daha düşük.

Kuo, bazı tedarikçilerden üretimi artırmalarının istenmiş olabileceğini, ancak bunun “bireysel endüstriler veya bileşenlerdeki belirli nedenlerle” ilgili olabileceğini söyledi.

Kuo, Apple Intelligence'ın iPhone 16 satışlarını artıracağı yönündeki beklentilerin, bu özellik yalnızca ABD İngilizcesinde mevcut olduğu için “fazla iyimser olabileceğini” öne sürüyor.

Apple Intelligence'ın lansmanı genellikle iPhone 16 siparişlerindeki artışın nedeni olarak görülüyor. Bununla birlikte, Apple Intelligence yalnızca 2Y24'te ABD'deki kullanıcılar için Beta sürümünde sunulacak ve Apple Intelligence Siri yalnızca İngilizce'yi destekliyor.

Apple Intelligence'ın tek başına yenileme talebini artırıp artıramayacağına bakılmaksızın (ki bu başka bir önemli konu), tüketicilerin 2Y24'te Apple Intelligence'ın Beta sürümü için yeni iPhone 16 satın alacağı beklentisi fazla iyimser olabilir.

Bu ayın başlarında Bloomberg, Apple'ın iOS 18 AI özelliklerinin iPhone sevkiyatlarını 2024'te yüzde 10 oranında artıracağına güvendiğini öne sürmüştü. Apple Intelligence için iPhone 15 Pro ya da üstü bir model gerekiyor, dolayısıyla daha eski bir iPhone 'u olan müşterilerin bu teknolojiye sahip olabilmeleri için iPhone 16'ya yükseltme yapmaları gerekecek.

Apple Intelligence, metinleri düzeltmek, öne çıkarmak ve özetlemek için Yazma Araçları, özel emoji oluşturmak için Genmoji gibi uzun bir yeni özellikler listesi içeriyor. Apple Intelligence Siri'yi elden geçirmek için de kullanılacak, ancak yeni Siri işlevselliğinin 2025 yılına kadar kullanıma sunulması planlanmıyor.

Apple şu ana kadar Çinli tüketiciler için bir yapay zeka anlaşması yapmadı ve Apple Intelligence iOS 18 piyasaya sürüldüğünde Avrupa Birliği'ne de gelmeyecek.

İlgili Haberler