Apple'ın yapay zekası neden iPhone 15 Pro öncesi modellerde çalışmıyor?

Apple'ın yapay zekası neden iPhone 15 Pro öncesi modellerde çalışmıyor?

Apple Intelligence çatısı altında yapay zeka çözümleri iPhone'lara geliyor. Ancak iPhone 15 Pro serisi hariç hiçbir iPhone modeli bu teknolojiyi desteklemiyor. Peki ama neden?

A+A-

Apple, iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile iPhone, iPad ve Mac'te kullanıcı deneyimini geliştirmek için aygıt üzerinde, geniş dilli modeller kullanan Apple Intelligence adlı yeni bir kişiselleştirilmiş yapay zeka deneyimi sunuyor. Ancak bu teknoloji her iPhone'da çalışmıyor. Hatta iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri haricinde hiçbir modeli desteklemiyor. Peki Apple Intelligence'ın bu kadar dar kullanımda kalmasının sebebi ne?

iPhone 15 Pro modelleri, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta bulunan A16 çipten 2 kata kadar daha hızlı olan ve saniyede yaklaşık 35 trilyon işlem gerçekleştiren 16 çekirdekli Neural Engine'e sahip A17 Pro çipi kullanıyor. Ayrıca RAM'in yüksek olması da önemli ve Apple Intelligence ile uyumlu tüm cihazların en az 8GB RAM'e sahip olması belki de tesadüf değil.

Tüm bunlara rağmen eski iPhone sahiplerinin Apple'ın yaklaşan yazılım güncellemesini dört gözle bekleyecekleri pek çok şey var: iOS 18, Apple Intelligence'ın yanı sıra birçok yeni özelliğe sahip ve iOS 17'yi çalıştırabilen her iPhone iOS 18 ile uyumlu. Buna 2018 model iPhone XR da dahil.

Apple Intelligence'ın hala cebinizde olmasını istiyor ancak iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max'e sahip değilseniz, sonbaharda iOS 18 yayınlandığında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 serisini beklemek isteyebilirsiniz.

İlgili Haberler