Apple'ın yeni tablet iPad Mini 7 hangi özelliklerle geliyor?

Apple'ın yeni tablet iPad Mini 7 hangi özelliklerle geliyor?

Teknoloji devi Apple'ın üzerinde son hazırlıklarını yaptığı yeni küçük ekranlı tableti iPad Mini 7 hangi özelliklerle gelecek? İşte yeni iPad modeline dair merak edilen tüm noktalar...

A+A-

Apple, iPad Pro ve iPad Air'i Mayıs 2024'te yenilemiş olsa da iPad mini'nin hala bir güncellemeye ihtiyacı var. Apple en son Eylül 2021'de yeni bir iPad mini tanıttı, bu nedenle bir revizyon için gecikmiş durumda.

Söylentiler, Apple'ın en küçük tabletini 2024'ün sonlarına doğru yenilemeyi planladığını gösteriyor ve bu kılavuz, cihaz hakkında şimdiye kadar duyduğumuz tüm söylentileri vurguluyor.

Ekran ve Tasarım

iPad mini için tasarım değişikliği söylentileri duymadık, bu da muhtemelen aynı 8.3 inç boyuta ve tüm ekran tasarımına sahip olacağı anlamına geliyor. Mevcut iPad mini, yeni model için de beklediğimiz Touch ID Güç Düğmesine sahip.

2023 tarihli bir söylentiye göre Apple, “jöle kaydırma” sorununu azaltmak amacıyla iPad mini'nin ekranında küçük bir değişiklik yapacak. Ekran aksamı döndürülecek ve iPad mini'yi dikey yönde kullanırken bu etkiyi azaltması bekleniyor.

Jöle kaydırma, bir web sayfası gibi metin tabanlı bir içerikte dikey olarak kaydırma yaparken gözle görülür gecikme anlamına geliyor. Her satır geçtikçe ekranın soluna doğru eğiliyor gibi görünür ve bu da ekranın bir tarafının daha hızlı yanıt veriyormuş gibi görünmesine neden oluyor. Apple bunun LCD iPad'ler için normal bir davranış olduğunu söylüyor, ancak şirket yine de bu etkiyi en aza indirmek için bir değişiklik yapmak istiyor.

A Serisi Çip

iPad Pro ve iPad Air M serisi çiplere sahip ancak iPad mini'nin bu yıl bir Mac çipi almasını beklemiyoruz. Bunun yerine Apple'ın iPhone 15 Pro modellerinde kullanılan A17 Pro'yu ya da Apple Intelligence'ı işleyebilen başka bir A17 varyantını kullanması muhtemel.

Söylentiler iPhone 16 modellerinin A18 ailesinden çiplere sahip olacağını gösterdiğinden, iPad mini'nin iPhone 16 serisinden sonra gelirse bir A18 çipi alması da mümkün.

A17 Pro ya da daha iyisi ile iPad mini, iPhone 15 Pro modelleriyle aynı seviyede ya da daha hızlı olabilir, ancak iPad Air ya da iPad Pro'nun hızlarına sahip olmayacak.

Yeni Renkler

iPad mini'nin şu anda uzay grisi, yıldız ışığı, pembe ve mor renkleri mevcut. Apple renk seçeneklerini güncellemelerle sık sık yeniliyor, bu nedenle yeni renkler kesin bir olasılık. Apple, iPad mini'nin sıklıkla taklit ettiği iPad Air ile pembeden kurtulmuştu.

Apple iPad mini'yi iPad Air ile aynı renklerde satışa sunarsa, uzay grisi, mor, mavi ve yıldız ışığı renklerinde gelebilir.

Ön Kamera

Apple, iPad Air'deki ön kamerayı cihazın yatay kenarına taşıdı ve aynı değişikliği iPad mini için de yapabilir. Ancak iPad mini'de yatay bir kamera olması daha az mantıklı olabilir, çünkü klavyelerle daha az kullanılıyor.

Kamera HDR 4 desteği alabilir ve iPad Air'de kullanılan kamerayı benimserse daha geniş bir diyafram açıklığına sahip olabilir.

Bağlanabilirlik

Apple güncellediği her ürüne Wi-Fi 6E'yi ekliyor ve bu yıl sıra iPad mini'ye gelecek. Wi-Fi 6E, iPad mini'nin desteklenen yönlendiricilerde 6GHz Wi-Fi bandına bağlanmasına olanak tanıyacak.

Apple'ın yeni cihazlarında yaptığı bir diğer güncelleme olan Bluetooth 5.3 de bekleniyor. iPad mini, Apple'ın yalnızca eSIM'i tercih etmesiyle nano-SIM yuvasını kaybedebilir.

Apple Pencil Pro

Mevcut iPad mini Apple Pencil 2 ile çalışıyor, bu nedenle yeni model muhtemelen Apple Pencil Pro'yu destekleyecek. Apple Pencil Pro'da sıkma hareketi, dokunsal geri bildirim, fıçı yuvarlama desteği için bir jiroskop ve Bul entegrasyonu bulunuyor.

Çıkış Tarihi

Apple muhtemelen yıl sonuna doğru, muhtemelen Eylül veya Ekim ayında yeni bir iPad mini çıkaracak. Bazı yıllarda Apple, Mac'ler ve iPad'ler için özel bir Ekim etkinliği düzenliyor ve 2024'te bunu yapabiliriz. Apple, 9 Eylül Pazartesi günü iPhone merkezli bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor, bu nedenle iPad mini'nin o zaman görücüye çıkması da tamamen mümkün.

Bununla birlikte MacBook Pro, Mac mini ve iMac'in de yenilenmesi söz konusu olduğundan Apple'ın ikinci bir sonbahar etkinliği düzenlemesi de mantıklı olabilir.

Mevcut altıncı nesil iPad mini'nin stokları mağazalarda azalmaya başladı, bu da yakın gelecekte bir yenilemenin geleceğinin işareti olabilir.

Gelecek iPad mini Modelleri

Apple'ın iPad mini için katlanabilir bir iPad mini ve OLED ekran teknolojisi üzerinde çalıştığına dair söylentiler var, ancak bu güncellemelerin hiçbiri 2024 yılında beklenmiyor. OLED ekran veya katlanabilir iPad mini, 2026, 2027 veya daha sonrasına kadar beklenmeyen teknolojiler.

İlgili Haberler