Apple'ın yeni ürünleri belirmeye başladı. iPad mini 7, yenilenen Mac mini ve daha fazlası

Apple'ın yeni ürünleri belirmeye başladı. iPad mini 7, yenilenen Mac mini ve daha fazlası

Apple'ın Ekim Etkinliğinde Beklenenler: iPad Mini 7, Yenilenen Mac Mini ve Daha Fazlası

A+A-

Apple'ın, Ekim ayında yeni Mac ve iPad modellerini tanıtması bekleniyor. Şirket, son beş yıl içinde dört kez Ekim ayında etkinlik düzenlemişti. Geçen yıl da 30 Ekim'de bir sanal etkinlikle M3 serisi çiplere sahip yeni MacBook Pro ve iMac modellerini duyurmuştu. Bu yılki etkinlikte ise yeni iPad mini ve M4 serisi Mac'lerin tanıtılması bekleniyor.

Ekim Ayı Apple Etkinliği

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın bu yıl Ekim ayında bir etkinlik düzenleyerek güncellenmiş iPad mini de dahil olmak üzere yeni iPad'leri ve M4 serisi çiplere sahip ilk Mac'leri duyuracağını belirtti. Gurman, Power On bülteninde, "Yükseltilmiş bir mini versiyon da dahil olmak üzere yeni iPad'ler hazırlanıyor. M4 Mac'lerle birlikte Apple'ın Ekim etkinliğinde tanıtılacaklar," diye yazdı.

Tanıtılması Beklenen Yeni Ürünler

2-046.jpg

MacBook Pro

  • Apple'ın, M4, M4 Pro ve M4 Max çipli güncellenmiş 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini duyurması bekleniyor. Ancak, OLED ekran ve daha ince tasarım gibi önemli değişiklikler için 2026 yılı işaret ediliyor. Bu yıl herhangi bir tasarım değişikliği beklenmiyor.

3-024.jpg

iMac

  • Gurman'a göre Apple, iMac'i de M4 çip ile güncellemeyi planlıyor. Ancak, tasarım açısından herhangi bir yenilik beklenmiyor. Magic Keyboard, Mouse ve Trackpad aksesuarlarının USB-C'ye geçiş yapıp yapmayacağı ise henüz belirsiz.

4-015.jpg

Mac mini

  • Apple, M4 ve M4 Pro çipleriyle güncellenecek Mac mini'yi yeniden tasarlayacak. Gurman'a göre cihaz, bir Apple TV kadar küçük olacak ve USB-A bağlantı noktalarını kaybedip, ön tarafında iki adet olmak üzere toplamda beş USB-C portu bulunduracak. Bu, Mac mini'nin 2010'dan bu yana geçirdiği en büyük değişim olacak.

5-012.jpg

iPad mini

  • Etkinlikte yedinci nesil iPad mini'nin tanıtılması bekleniyor. Yeni iPad mini'nin, daha hızlı bir çip, geliştirilen ön ve arka kameralar, ekran sorunlarına yönelik düzeltmeler ve Wi-Fi 6E ile Bluetooth 5.3 desteği gibi özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. Ming-Chi Kuo'ya göre iPad mini'nin seri üretimi 2024'ün ikinci yarısında başlayacak.

Gurman, Apple’ın etkinliğinde yeni, daha düşük fiyatlı iPad 11'in de tanıtılabileceğini belirtti. Ancak, bu cihazın ekran sevkiyatlarının Ekim ayına yetişemeyeceği ve daha sonra piyasaya sürülebileceği söyleniyor.

 

 

İlgili Haberler