Asya borsaları haftalık kazancın peşinde

Asya borsaları haftalık kazancın peşinde

Yen müdahale endişesiyle dalgalı seyrediyor; Asya hisseleri haftalık kazanç peşinde.

A+A-

Yen, Cuma günü dalgalı ticarette kayıplar ve kazançlar arasında salındı ve Tokyo'nun beklenenden daha soğuk bir ABD enflasyon raporunun ardından Japon para birimini desteklemek için müdahale ettiğinin düşünülmesinin ardından yatırımcıların ürkekliğini yansıttı.

Yen'in dolar ve diğer önemli para birimleri karşısındaki hareketleri Cuma günü dikkatleri üzerine çekti, ancak daha geniş piyasada Asya hisse senetleri Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapacağına dair artan bahisleri alkışladı.

Dolar, Cuma günü erken Asya seansında gün içi en yüksek seviyesi olan 159,45 yene %0,3'ten fazla yükseldikten ve en düşük seviyesi olan 157,75 yene %0,7 düştükten sonra en son %0,05 düşüşle 158,79 yen seviyesindeydi. Diğer yen çaprazlarında da benzer şekilde dalgalı bir seyir izlendi; Euro yen karşısında en son %0,02 yükselirken sterlin %0 yükseldi.

IG'de bir piyasa analisti olan Tony Sycamore, "Bu iki şeyden biri - piyasa ya bu sabah ikinci bir müdahale turu bekleyerek gölgelere atlıyor ve bence şimdi (Japonya Merkez Bankası) tekrar taahhütte bulunduğuna göre, geri dönmeleri için iyi bir neden var" dedi.

Japon yetkililerin Perşembe günü yen'i desteklemek için döviz piyasasına müdahale etmiş olabileceğine dair spekülasyonlar gün içinde dolar karşısında yaklaşık %3'lük bir artış gösterdi. Yerel medya bu hamleyi 38 yılın en düşük seviyelerinde seyreden para birimini desteklemek için Tokyo'nun resmi alım yapmasına bağlasa da yetkililer her zamanki gibi herhangi bir ipucu verme konusunda suskun kaldı.

Nikkei gazetesi birkaç kaynağa dayandırdığı haberinde BOJ'un Cuma günü bankalarla yen karşısında euro için kur kontrolü yaptığını bildirdi.

İlgili Haberler