Asya borsaları haftanın son işlem günü yeni rekorunu kırdı

Asya borsaları haftanın son işlem günü yeni rekorunu kırdı

Asya hisse senetleri rekor kırdı; İşçi Partisi'nin ezici çoğunluğunun ardından sterlin sakinleşti.

A+A-

Asya hisse senedi piyasaları, yatırımcıların ABD'nin Eylül ayındaki faiz indirimlerini hesaplaması ve havanın iyimser olmasıyla Cuma günü yeni zirvelere ulaşırken, Euro Fransa seçimleri öncesinde üç haftanın zirvesini gördü.

İngiltere İşçi Partisi'nin 14 yıllık Muhafazakâr iktidarın ardından iktidara gelmesini sağlayacak ezici bir seçim zaferine hazırlanmasıyla Sterlin 1,2762 dolarda sabit kaldı. Diğer yerlerde, ABD Bağımsızlık Günü tatilinin ardından ticaretin yeniden başlamasıyla Tokyo'da dolar hafifçe zayıfladı ve Hazine getirileri marjinal olarak yükseldi.

MSCI'nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi, Samsung'un ikinci çeyrek karında 15 kattan fazla artış tahmin etmesiyle iki yılın zirvesine ulaştı ve Güney Kore'nin KOSPI iki yılın zirvesine ulaştı. Singapur'un banka ve emlak ağırlıklı Straits Times endeksi, keskin kazançların onu iki yılın zirvesine çıkarmasının ardından geriledi.

Singapur'daki Mizuho'nun baş ekonomisti Vishnu Varathan, "Küresel likidite bol olmaya devam ediyor ve S&P (500) bugünlerde sürekli rekor kırıyor. Bir noktada başka yerlerdeki değerlemeler yeterince zorlayıcı bir durum yaratacaktır" dedi.

Yapay zeka talebinin Tayvan ve Güney Kore'deki çip üreticisi rallilerini yönlendirdiğini, faiz oranı ayarlarının Singapur'un büyük bankaları için rekor karları beslediğini ve zayıf bir yenin Japon hisse senetleri için bir kuyruk rüzgarı olduğunu belirtti.

Cuma günü açıklanan hükümet verilerine göre Japon hane halkı harcamaları Mayıs ayında beklenmedik bir şekilde düşerek faiz oranı görünümünü zorlaştırdı, zira düşüşün arkasındaki faktörlerden biri de zayıf yenin tüketicilerin satın alma gücünü azaltmasıydı.

İlgili Haberler