Asya borsaları Nvidia beklentileriyle yükseldi

Asya borsaları Nvidia beklentileriyle yükseldi

MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinden oluşan en geniş endeksi %0,4 artış gösterdi

A+A-

Asya borsaları, yapay zeka devi Nvidia'nın yüksek beklentileri karşılayabileceği umuduyla Çarşamba günü yükseldi. MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinden oluşan en geniş endeksi %0,4 artış gösterdi ve dört hafta üst üste yükselerek iki yılın zirvesine ulaştı. Çin mavi çipleri ise hafta başında ulaştığı yedi ayın zirvesinin hemen altına geriledi.

Japonya'da Nikkei Endeksi, zayıf yenin ihracatı artırmasına rağmen ithal enflasyonu tetiklediğini ve iş dünyasının duyarlılığını azalttığını gösteren verilerle %0,8 geriledi. EUROSTOXX 50 vadeli işlemleri ve FTSE vadeli işlemleri %0,1 artış gösterdi. S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri ise neredeyse hareketsizdi.

Nvidia ve Piyasa Beklentileri

Piyasalar, Nvidia'nın raporlarının açıklanmasıyla büyük hareketler bekliyor. Opsiyonlar her iki yönde %8,7'lik bir dalgalanma öngörüyor ve bu da 200 milyar dolarlık bir piyasa değeri değişikliği anlamına geliyor. Analistler, Nvidia'nın %77'lik kar marjı ve hisse senedinin yıllık %93 artışı göz önüne alındığında, daha fazla ne yapabileceğini merak ediyor.

ABD Merkez Bankası Gözlemleri

ABD Merkez Bankası'nın son toplantı tutanakları, faiz oranlarının hala düşeceğine dair işaretler verebilir. Ancak politika yapıcıların enflasyonun düşüş trendine devam ettiğine dair daha fazla güvene ihtiyacı var. Fed fon vadeli işlemleri, Eylül ayına kadar yaklaşık %66'lık bir faiz indirimi ihtimaline işaret ediyor ve bu yıl için 43 baz puanlık bir gevşeme fiyatlanmış durumda.

İngiltere enflasyon rakamları, İngiltere Merkez Bankası'nın Haziran veya Ağustos aylarında faiz indirimine gidip gitmeyeceğini belirleyebilir. Çekirdek tüketici fiyat enflasyonunun Nisan ayında %3,6'ya gerilemesi bekleniyor, bu da Haziran'daki indirim ihtimalini azaltacak.

Sterlin 1,2712 dolarla son iki ayın en yüksek seviyesine yakın seyrederken, Euro 1,0895 dolarda sabit kaldı. Dolar, Japon müdahale tehdidiyle 156,36'da yen karşısında bir miktar güçlendi. Altın, hafta başında rekor seviye olan 2.449,89 $'dan gerileyerek ons başına 2.413 $'a düştü.

Petrol fiyatları, ABD'nin en yoğun sürüş sezonuna yönelik endişelerle düştü. Brent ham petrolü 60 sent azalarak varil başına 82,28 dolara, ABD ham petrolü ise 63 sent düşerek varil başına 78,03 dolara geriledi.

İlgili Haberler