Asya borsaları yeni haftaya risk iştahı yüksek girdi

Asya borsaları yeni haftaya risk iştahı yüksek girdi

Asya borsaları, faiz indirimi beklentisi ve fabrikalardaki toparlanmayla yükselişle haftaya başladı.

A+A-

Asya hisse senedi piyasaları Pazartesi günü, yatırımcıların Avrupa'da ve büyük olasılıkla Kanada'da küresel politika gevşemesinin bir sonraki adımı olarak bir faiz indirimi beklemeleriyle yükseldi, ancak yapışkan enflasyon süreci uzun bir mesele haline getirme tehdidinde bulunuyor.

Çin'den de iyi haberler geldi ve özel Caixin anketi ana fabrika endeksinin Nisan ayındaki 51,4 seviyesinden Mayıs ayında iki yılın zirvesi olan 51,7'ye yükseldiğini gösterdi.

Japonya'da fabrika faaliyetleri Mayıs ayında son bir yılda ilk kez genişlerken, Güney Kore'de faaliyetler son iki yılın en hızlı büyümesini kaydetti.

Tüm bunlar MSCI'nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksinin geçen hafta %2,5 düştükten sonra %1,4 sıçramasına yardımcı oldu. Çin mavi çipleri %0,3 değer kazandı.

Japonya Nikkei Cuma günü bir ayın en düşük seviyesinden toparlanmasının ardından %1,1 yükselirken, Güney Kore %1,8 değer kazandı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol Pazartesi günü ülkenin doğu kıyısı açıklarındaki denizde büyük miktarda petrol ve gaz rezervi bulunma olasılığına işaret etti.

Hindistan piyasaları, Salı günü seçim sonuçları açıklandığında Başbakan Narendra Modi'nin ittifakının parlamentodaki çoğunluğunu genişletip genişletmeyeceğini görmeyi bekliyor.

Risk havasının yayılmasıyla EUROSTOXX 50 vadeli işlemleri %0,9 ve FTSE vadeli işlemleri %0,7 yükseldi.

Ay sonu akışları Wall Street'in Cuma günü geç bir ralli yaptığını ve Nasdaq'ın Mayıs ayı için neredeyse %7 yükseldiğini gördü. Pazartesi günü erken saatlerde S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 artarken, Nasdaq vadeli işlemleri %0,1 artış gösterdi.

Küresel olarak daha düşük borçlanma maliyetleri beklentisi hisse senetleri için genel olarak olumlu oldu.

İlgili Haberler