Asya borsalarında risk iştahı kaçtı,  yendeki düşüş piyasaları geriyor

Asya borsalarında risk iştahı kaçtı, yendeki düşüş piyasaları geriyor

Asya hisseleri düşüş yaşarken, yendeki düşüş piyasaları müdahale alarmında tutuyor.

A+A-

Perşembe günü Asya hisseleri düştü ve tahvil getirileri enflasyona ilişkin tedirginlikle yükselirken, yenin dolar başına 160'ı aşması döviz tüccarlarını Japonya'nın devreye girip doları sabitlemesi için hazırladı.

Dolar, sterlin ve kivi karşısında altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı ve 160,7 yen ile Perşembe günkü 38 yılın zirvesinin hemen altında işlem gördü. Gergin hava, finans piyasalarının köpüklü sektörlerini özellikle kırılgan hale getirdi ve Nasdaq vadeli işlemleri %0,5 düştü.

Çip üreticisi Micron Technology (MU.O) hisseleri yüksek gelir beklentilerini aşmak yerine karşıladığı için ABD'de mesai sonrası işlemlerde %8 değer kaybetti. Japon Nikkei %1 düştü.

Swap piyasaları, Avustralya Merkez Bankası'nın Ağustos ayında faizleri 25 baz puan artırma ihtimalini %40 olarak fiyatlarken, bu oran enflasyon sürprizinden önce %10 civarındaydı.

On yıllık Avustralya devlet tahvili getirileri Şubat ayından bu yana ilk kez ABD'nin 10 yıllık getirilerinin üzerinde seyrediyor ve Avustralya doları diğer ülkelerdeki geniş çaplı ABD doları kazançları karşısında istikrarlı bir seyir izliyor.
Avustralya'nın enflasyon sürprizi aynı zamanda Kanada enflasyonundaki benzer beklenmedik sıçramayı takip etti ve Cuma günü Fed'in tercih ettiği ABD enflasyonunun bir sonraki okumasını bekleyen piyasalara biraz daha fazla sinir aşıladı.

Perşembe gününün ilerleyen saatlerinde ABD GSYH'si, Avrupa güven rakamları, Avustralya merkez bankası başkan yardımcısının konuşması ve İsveç'teki faiz kararı ilk ABD Başkanlık tartışması öncesinde odak noktası olacak.
 

İlgili Haberler