Asya piyasalarında Powell'ın konuşması bekleniyor

Asya piyasalarında Powell'ın konuşması bekleniyor

Asya hisse senetlerinin çoğu, özellikle Federal Reserve Başkanı Jerome Powell'ın konuşması öncesinde dar bir aralıkta hareket etti.

A+A-

Asya hisse senetlerinin çoğu, özellikle Federal Reserve Başkanı Jerome Powell'ın konuşması öncesinde faiz oranlarına ilişkin belirsizliğin yatırımcıları tedirgin etmesiyle Salı günü dar bir aralıkta hareket etti.

Bölgesel piyasalar, Wall Street'teki hafif pozitif kapanıştan orta düzeyde işaretler aldı; önemli kazanımlar kaydeden tek sektör teknoloji oldu. ABD hisse senedi endeksi vadeli kontratları, bu hafta faiz oranlarına ilişkin bir dizi işaret öncesinde Asya işlemlerinde düşüş yaşadı.

Powell Salı günü Avrupa Merkez Bankası'nın bir etkinliğinde konuşma yapacak, Fed'in Haziran toplantısının tutanakları ise Çarşamba günü yayınlanacak. Tarım dışı istihdam verilerinin Cuma günü açıklanmasıyla birlikte bu hafta önemli işgücü piyasası verileri de gündemde.

Çin hisse senetleri zayıfladı, Hong Kong arayı kapattı

Çin'in Shanghai Shenzhen CSI 300 ve Shanghai Composite endeksleri, Temmuz ayına hafif olumlu bir başlangıç ​​yaptıktan sonra Salı günü hafif yükseldi. Ancak Çin'in ekonomik toparlanmasına ilişkin güvenin bozulması nedeniyle Haziran ayı boyunca büyük kayıplar da yaşadılar.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Pazartesi günü tatilin ardından aradaki boşluğu yakalayarak yükseldi ve yerel ağır sıklet teknoloji hisselerinin ABD'deki emsallerindeki yükselişleri takip etmesiyle %1,5 arttı.

Bazı olumlu özel satın alma yöneticileri endeksi verileri, konut satışlarındaki iyileşmeyi gösteren veriler gibi bu hafta Çin'e yönelik duyarlılığın desteklenmesine yardımcı oldu.

Ancak hafta sonu yayınlanan resmi PMI verileri, Çin imalat sektörünün art arda ikinci ayda da küçüldüğünü gösterdi.

Avustralya hisseleri RBA'nın şahin tutanaklarıyla düştü

Avustralya ASX 200 Endeksi, Avustralya Merkez Bankası'nın Haziran ayı toplantı tutanaklarının politika yapıcıların yapışkan enflasyon karşısında faiz artırımını değerlendirdiğini göstermesinin ardından yüzde 0,4 düştü.

Avustralya enflasyonu art arda üç ay boyunca beklentileri aştı ve RBA'nın hedef aralığının tamamen üzerinde kaldı. UBS analistleri, bu eğilimin devamının Ağustos ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımına davetiye çıkarabileceğini söyledi.

Japonya'da Nikkei 225 %0,3 yükselirken, TOPIX %0,8 arttı. TOPIX endeksi de, zayıf Japon ekonomisinin Japonya Merkez Bankası'nın politikayı sert bir şekilde sıkılaştırmasını engelleyeceği yönündeki ısrarlı bahislerin ortasında 30 yılın üzerinde bir seviyedeydi.

Güney Kore'nin KOSPI endeksi, Güney Kore tüketici fiyat endeksi enflasyonunun Haziran ayında beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösteren verilere rağmen %0,6 geriledi.

Hindistan hisseleri rekor seviyelerde

Hindistan'ın Nifty 50 endeksi vadeli kontratları hafif negatif bir açılışa işaret ederken, endeks Haziran ayına kadar bir dizi rekor seviyeye ulaştıktan sonra bir miktar kar elde etmeye hazırlanıyor.

İktidardaki BJP partisinin üçüncü dönem iktidara gelmesiyle birlikte Hindistan ekonomisine ilişkin iyimserlik, Nifty ve BSE Sensex 30'un Haziran ayında yeni zirvelere yükselmesine neden oldu.

Nifty, 2024'te şu ana kadar %11 artış gösterdi; analistler, dirençli Hindistan ekonomisinin daha fazla kazanç sağlayacağını tahmin ediyor.

İlgili Haberler