Avrupa borsaları bekle ve gör modunda FED'in kararını bekliyor

Avrupa borsaları bekle ve gör modunda FED'in kararını bekliyor

Avrupa borsaları Fed''in kararını bekliyor, Powell'in yapacağı açıklama piyasa seyrini değiştirebilir.

A+A-

Avrupa borsaları, geçen haftanın güçlü yükselişinin ardından Pazartesi gününe sakin bir başlangıç yaptı. Yatırımcılar, ABD ekonomisinin durumu hakkında ipuçları almak için Federal Rezerv'in Jackson Hole ekonomik sempozyumunu bekliyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 08:12 itibariyle Mayıs ayından bu yana en güçlü haftalık kazancı kaydettikten sonra yatay seyretti. Temel kaynaklar ve otomotiv sektörleri öne çıkarken, teknoloji hisseleri en fazla gerileyen grup oldu.

Bireysel hisselerde, güçlü bir ilk yarı performansı sergileyen ve yıllık sonuçlarının beklentilerin üzerinde olmasını beklediğini açıklayan Plus500 Ltd. yükseldi. İsveçli telekom ekipmanı üreticisi Ericsson AB, ABD çağrı yönlendirme işletmesi Iconectiv'i Koch Inc.'nin özel yatırım birimine 1 milyar dolara satma anlaşmasına vardıktan sonra stabil seyretti.

Avrupa'nın benchmark endeksi, yatırımcılar küresel ekonominin sağlığı hakkında ipuçları almak için daha fazla ekonomik veri beklerken, temmuz ortasından bu yana yaşadığı düşüşten sonra toparlanıyor. Teknik göstergelerdeki iyileşme de yatırımcıların yeniden risk alma eğiliminde olduklarını gösteriyor.

Bu haftaki odak noktası, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü konuşması beklenen Jackson Hole'daki ekonomik sempozyum.

 

İlgili Haberler