Avrupa borsaları Çin'deki sert düşüş sonrası durgun açıldı 

Avrupa borsaları Çin'deki sert düşüş sonrası durgun açıldı 

Çin'deki piyasa oynaklığının teşvikiyle bölgedeki olumlu duygular darbe alınca Avrupa hisseleri Çarşamba günü yatay açıldı.

A+A-

Avrupa borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi sadece %0,06 daha yüksek açıldı ancak hafifçe güçlenerek %0,11 yükseldi.

Bölgesel piyasalar Salı günü düşüşle kapandı, tüm büyük borsalar ve sektörlerin çoğunluğu gün içinde kırmızıda işlem gördü. Cansız seans, yatırımcıların Çin'in teşvik rallisindeki yavaşlamaya yanıt vermesiyle haftanın sarsıntılı başlangıcından sonra geldi.

Şu sıralarda, İngiltere FTSE endeksi yüzde 0,43 Fransa CAC 40 yüzde 0,16 artışla işlem görürken, Almanya DAX endeksi yüzde 0,1 kayıpla işlem görüyor. 

Çin hisseleri, Asya-Pasifik piyasalarının karışık olduğu bir gecede bir başka oynak işlem gününde geriledi, CSI 300 %6 düştü ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi %2,5 düşerek kayıplarını sürdürdü. Salı günü HSI, 16 yılın en kötü gününü kaydederek %9,41 düşüşle kapandı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı gecesi majör ortalamalar için kazançlı bir seansın ardından düz çizginin yakınında seyretti. Wall Street Salı günü majör ortalamalar için güçlü bir seanstan geliyor, çünkü teknoloji hisseleri daha iyi performans gösterdi ve petrol fiyatları zirvelerinden düştü.

Bugün Avrupa'da dikkat edilmesi gereken olaylar arasında Alman hükümetinin son ekonomik tahminleri ve Belçika'daki NATO savunma bakanlarının son toplantısı yer alıyor.

İlgili Haberler