Avrupa borsaları da kötü gelen bilançolarla sarsılıyor

Avrupa borsaları da kötü gelen bilançolarla sarsılıyor

Avrupa Borsalarının göstergesi niteliğindeki, Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yatay çizginin biraz üzerinde açıldı.

A+A-

Avrupa Borsalarının göstergesi niteliğindeki, Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yatay çizginin biraz üzerinde açıldı; sektörler ve büyük borsalar kayıp ve kazançlar arasında gidip geliyor.

Alman Mercedes Benz yıllık kar marjı tahminini daralttıktan sonra yüzde 2 oranında düşüş yaşarken otomotiv sektörü yüzde 1,2 düşüşle kayıplara öncülük etti.

Otomobil firmaları son sonuçlarında bir dizi sıkıntı rapor ediyor; Stellantis Perşembe günü zayıf ABD satışları nedeniyle ilk yarı net karında yüzde 48'lik bir düşüş kaydetti.

Wall Street'in teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksinin bu hafta yüzde 3'ten fazla kayıp yaşaması sonucunda, Avrupa hisse senetleri, teknoloji hisselerindeki keskin düşüş nedeniyle son iki seansı düşük kapattı.

Genel olarak Stoxx'un kayıpları, bölgesel endeksin Ekim ayından bu yana en kötü performansını kaydettiği geçen haftaya göre azaldı.

Cuma günü veriler cephesindeki en büyük kalem, açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi. Dow Jones anketine katılan ekonomistler manşet rakamın yıllık yüzde 2,5 ve aylık yüzde 0,1 seviyesinde gelmesini bekliyor.

Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü büyük ölçüde toparlandı; Tokyo'nun manşet enflasyonu Mayıs ayındaki yüzde 2,3'ten Temmuz ayında yüzde 2,2'ye hafif bir düşüş gösterdi. ABD hisse senedi vadeli kontratları ilk saatlerde yükselişteydi.

İlgili Haberler