Avrupa borsaları güne kayıplarla başladı 

Avrupa borsaları güne kayıplarla başladı 

Orta Doğu'daki çatışmanın bölgesel yatırımcı güvenini etkilemesi Avrupa hisselerinin Perşembe günü düşüşle açılmasına neden oldu.

A+A-

Avrupa Borsalarının Ortak göstergesi niteliğindeki Pan-European Stoxx 600, neredeyse tüm sektörlerin ve çoğu büyük borsanın kırmızıda işlem görmesiyle erken işlemlerde %0,28 düştü. Madencilik hisseleri %0,79 düşüşle kayıplara öncülük ederken, petrol ve gaz hisseleri %0,14 artışla tek yükselen sektör oldu. 

Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde İngiltere FTSE 100 endeksi binde 2, Almanya DAX endeksi yüzde 0,77, Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0,97, İtalya FTSE MIB endeksi yüzde 0,7 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,19 oranında düşüşle işlem görüyor. 

Avrupa hisseleri dün, yatırımcılar Orta Doğu'daki devam eden çatışmayı değerlendirirken ve avro bölgesindeki yeni işsizlik verilerini değerlendirirken karışık kapandı. Bu veriler, avro bölgesindeki işsizliğin Ağustos ayında rekor düşük seviye olan %6,4'te sabit kaldığını gösteriyor.

İsrail, İran destekli silahlı grup Hizbullah'ı takip ederken Perşembe günü erken saatlerde Beyrut'un merkezine saldırdı ve en az altı kişiyi öldürdü. İsrail Salı günü Lübnan'a kara harekâtları başlattı ve bugün erken saatlerde Beyrut'a yapılan saldırı, İran'ın bu hafta başında İsrail'e yaklaşık 180 balistik füze atmasının ardından geldi. İsrail yetkilileri saldırı sonucunda can kaybı olmadığını ve füzelerin çoğunun engellendiğini söylüyor.

Asya-Pasifik bölgesinde gece boyunca Hong Kong hisseleri, yetkililerin geçen hafta bir dizi destek önlemi açıklamasının ardından görülen Çin teşvik rallisinin hafiflemesiyle düştü. Çin anakarasındaki piyasalar 8 Ekim'e kadar kapalı kalmaya devam ediyor.

Bu arada, yatırımcılar Perşembe günü haftalık ilk işsizlik başvuruları verilerinin ve Cuma günü açıklanacak Eylül ayı tarım dışı istihdam verisinin yayınlanmasını beklerken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba gecesi biraz düştü.

İlgili Haberler