Avrupa borsaları güne pozitif başladı 

Avrupa borsaları güne pozitif başladı 

Bugün ABD'de açıklanacak olan enflasyon rakamlarını bekleyen Avrupa borsaları güne yukarı yönlü bir başlangıç yaptı.

A+A-

Bugün ABD'de açıklanacak olan enflasyon rakamlarını bekleyen Avrupa borsaları güne yukarı yönlü bir başlangıç yaptı.

Uluslararası piyasalar bugün haftanın en önemli verisini, ABD'den açıklanacak olan TÜFE verilerini beklerken, Avrupa borsaları güne yukarı yönlü bir başlangıç yaptı. 
Avrupa borsalarının ortak göstergesi niteliğindekii Stoxx 600, endeksi yüzde 0,13 yükselirken ve sektörlerin ve büyük borsaların çoğu yukarı yönlü bir seyir izliyor. Teknoloji hisseleri %1,1 yükselirken, sağlık hizmetleri %0,5 düşüş kaydediyor.

ekran-goruntusu-2024-09-11-122154.png

İspanyol moda evi Inditex'in satışlarında toparlanma bildirdiğini açıklamasının ardından hisselerinde yaşanan yüzde 4,2 oranındaki artış sektör geneline yayılan alımlarda etkili oluyor. 

Bu arada, haşere kontrol şirketi en büyük pazarı olan Kuzey Amerika'da beklenenden daha zayıf satışlar bildirdikten sonra Rentokil hisseleri %18 düştü.

ekran-goruntusu-2024-09-11-122245.png

İngiltere'nin FTSE 100 endeksi, Temmuz ayında ekonominin durağanlaşmaya devam ettiğini ve analistlerin %0,2'lik artış beklentilerinin altında kaldığını gösteren yeni verilerin ardından diğer büyük borsaların gerisinde kalarak %0,02 düştü.

Yatırımcılar, bu hafta ABD'den iki önemli ekonomik rapora odaklandı. Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi raporu Çarşamba günü, ardından Perşembe günü üretici fiyat endeksi raporu gelecek.

Veriler, Federal Rezerv'in 17-18 Eylül toplantısında beklenen ve ABD ekonomisinin zayıflamasına ilişkin endişeleri yatıştırmaya yardımcı olabilecek faiz indirimi öncesinde geldi.

Asya-Pasifik piyasaları, ABD tüketici enflasyon raporu öncesinde Wall Street'in temel endeksleri yükselirken bile gece boyunca düşüş yaşadı.

ekran-goruntusu-2024-09-11-122335.png

Yatırımcılar enflasyon raporunu beklerken ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris arasındaki başkanlık tartışmasını değerlendirirken ABD hisse senedi vadeli işlemleri küçük çaplı bir düşüş sergiliyor. 

İlgili Haberler