Avrupa borsaları güne tepki alımları ile başladı 

Avrupa borsaları güne tepki alımları ile başladı 

İran-İsrail gerginliği ile dün sert bir düşüş yaşamış olan Avrupa Borsaları Çarşamba gününe tepki alımları ile yükselerek başladı. 

A+A-

BORSATEK.COM - Dün yaşanan gerginliklerin ardından yatırımcılar Orta Doğu'daki artan gerginliğin ötesine bakmaya ve bölgeden yeni istihdam verilerini beklemeye çalıştıkça Çarşamba günü biraz daha yüksek açıldı.

Pan-Avrupa Stoxx 600, sektörlerin çoğunluğu ve büyük borsalar yeşil renkteyken açılışta %0,17 yükseldi. Petrol ve gaz hisseleri Orta Doğu'da arz kesintileri ihtimaliyle %1,54 artarken, seyahat ve eğlence hisseleri havayollarının uçuşlarını bölgeden yönlendirmesiyle %0,55 düştü.

Hisse cephesinde, savunma şirketleri artan çatışma riskleri nedeniyle yükseldi; Saab ve BAE Systems %2,2 artarken, Thales ve Rheinmetall'in ikisi de %1,3'ten fazla arttı.

Bu arada, İngiliz spor perakendecisi JD Sports'un hisseleri, şirket ilk yarıda beklentileri aşan gelir ve kar bildirmesine rağmen %3,5 düştü. Bu, ürünlerini sattığı Nike'ın Salı günü yaptığı açıklamada duyurduğu gelirlerinin düşük kalmasının etkisiyle yaşanan bir düşüş oldu. 

Wall Street'te Ekim ayının negatif başlamasının ardından gelen ihtiyatlı yükseliş, İran'ın Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve bir İranlı komutanı öldürmesinin ardından İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlemesinin ardından Nasdaq %1,5 ve S&P 500 %0,9 değer kaybetti.

Saldırının ardından petrol fiyatları yükseldi ve Wall Street'in korku göstergesi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi (VIX) günün en yüksek seviyesinde 20'yi aştı.

Avrupa'da yatırımcılar bölgeden gelen yeni işsizlik verilerinin yanı sıra İngiltere'deki konut fiyat verilerini de bekliyor.

İlgili Haberler