Avrupa borsaları günü kırmızıda tamamladı

Avrupa borsaları günü kırmızıda tamamladı

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi Yüzde 0,18 düşüşle kapandı ve bölgedeki çoğu sektör ve büyük borsalar günü kırmızıda sonlandırdı.

A+A-

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi Yüzde 0,18 düşüşle kapandı ve bölgedeki çoğu sektör ve büyük borsalar günü kırmızıda sonlandırdı. Otomotiv sektörü yüzde 1,35 düşüşle kayıplara öncülük ederken, sağlık hizmetleri sektörü hisseleri yüzde 0,66 arttı.

Philips hisseleri, şirketin beklenenden daha iyi ikinci çeyrek karı açıklamasının ardından Pazartesi günü bir noktada Yüzde 15'e kadar yükseldi. Bu arada Heineken hisseleri, bira devinin ilk yarı kâr büyümesinin analistlerin beklediğinden daha zayıf gelmesinin ardından Yüzde 9'un üzerinde düştü.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,08 oranında yükselirken, kara Avrupa'sında Almanya'nın DAX endeksi yüzde 0,53, Fransa CAC40 endeksi yüzde 0,98, İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0,51 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi  yüzde 0,43 oranında düşüşle günü tamamladılar. 

Yatırımcılar aynı zamanda faiz oranlarının gidişatına ilişkin bir ipucu için Federal Rezerv ve İngiltere Merkez Bankası'nın son politika toplantılarını da sabırsızlıkla bekliyor.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü yükseldi; ABD'nin enflasyon verilerinin faiz indirimi umutlarını artırmasıyla Japonya'nın Nikkei 225 endeksi bölgedeki kazanımların başında yer aldı.

Bu arada ABD'de bu hafta bilançolarını açıklayacak şirketler arasında yer alan ve S&P 500 kapsamında işlem gören, Microsoft, Meta Platforms, Apple ve Amazon'un da, bugünü yükselişle tamamladığı gözlendi. 

İlgili Haberler