Avrupa Borsaları günü pozitifte geçiriyor 

Avrupa Borsaları günü pozitifte geçiriyor 

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksişu sıralarda yüzde 0,65 oranında yükselişle işlem görüyor

A+A-

Geçen haftaki olumsuz performansın ardından Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi
şu sıralarda yüzde 0,65 oranında yükselirken, yeşil renkli sektörlerin çoğu yüzde 1,6 artışla teknoloji hisselerinin öncülüğünde gerçekleşti.

Nakliye devi Maersk'in lojistik firması DB Schenker ile satış görüşmelerinden çekilmesinin ardından hisseler %3,2 arttı. Maersk CEO'su Vincent Clerc, bir soruşturmanın Alman şirketinin "lojistik pazarında kapsamlı bir portföye ve geleceğe yönelik daha fazla potansiyele sahip" olduğu sonucuna vardığını ancak entegrasyon zorluklarını tespit ettiğini söyledi.

Yatırımcılar kendilerini iki ulusal parlamento seçimine hazırlıyor; İngiltere Perşembe günü sandık başına giderken, Fransa da Pazar günü sandık başına gidecek. Anketler, İngiltere'nin muhalefetteki merkez sol İşçi Partisi'nin zafere ulaştığını gösteriyor; analistlere göre bu sonuç, piyasalar tarafından olumlu karşılanacak; Fransa'daki oylama ise daha büyük bir belirsizliğe saplanmış durumda.

Bölgesel piyasalar, Reuters anketine katılan ekonomistlerin beklentilerine paralel olarak euro bölgesinde Haziran ayında manşet enflasyonun %2,5'e düştüğünü gösteren euro bölgesinden gelen son tüketici fiyat verilerinin sindirilmesinin ardından Salı günü düşüşle kapandı.

Ancak yakından takip edilen çekirdek ve hizmet enflasyonu rakamları sırasıyla %2,9 ve %4,1 ile yüksek seyrini sürdürdü.

Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonun dizginlenmesinde ilerleme kaydedildiğini belirtmesinin ardından gecede çoğunlukla yükseldi. Yatırımcılar da bölgeden gelen bir dizi veriyi değerlendirdi.

ABD hisse senedi vadeli kontratları Salı gecesi düz çizginin hemen üzerinde işlem gördü.

Politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Haziran toplantısının tutanakları öğleden sonra yayınlanacak.

Şu sıralarda İngiltere'de FTSE endeksi yüzde 0,3, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde yüzde 0,8 ve Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,9 oranında artışla işlem görüyor 

İlgili Haberler