Avrupa Borsaları günü yeşilde tamamladı 

Avrupa Borsaları günü yeşilde tamamladı 

Avrupa hisse senedi piyasalarında, olumlu havanın geri dönmesi sayesinde Çarşamba gününü yükselişle tamamladı. 

A+A-

Avrupa hisse senedi piyasalarında, olumlu havanın geri dönmesi sayesinde Çarşamba gününü yükselişle tamamladı ve ekonomi cephesinden gelecek haberleri beklemeye  koyuldu. 

Avrupa Borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki Euro Stoxx 600 endeksi, Savunma sektörü hisselerinin liderlik ettiği sarsıntılı bir başlangıç yaşadıktan sonra, tüm sektörlerin yeşilde olduğu iki haftanın en iyi performansıyla %0,66 artışla kapandı.

Teknoloji hisseleri, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisi için yumuşak bir iniş potansiyelini izlediği ve Federal Rezerv'in saat 21:00'da yapılacak son toplantısının tutanaklarının açıklanmasını beklediği günü %1,3 artışla tamamlayarak Avrupa borsalarındaki yükselişe liderlik etti.

Çin hisseleri, Asya-Pasifik piyasalarının karışık olduğu bir gecede günü düşüşle tamamladı. CSI 300 %6 düştü ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi %2,5 düşerek kayıplarını sürdürdü. Salı günü, HSI 16 yılın en kötü gününü kaydederek %9,41 daha düşük kapandı.

Ancak, ham petrol vadeli işlemlerinde fiyatların azalması ve dünya genelindeki merkez bankalarından daha fazla faiz indirimi beklentileri, Çarşamba günü küresel piyasaları canlandırdı.

Avrupa veri yayınlarında, Alman ihracatı ayda %1,3 artarken ithalat %3,4 düştü ve dış ticaret dengesini 22,5 milyar avro (24,6 milyar $) fazlaya çıkardı.

Haftanın geri kalanında Perşembe günü ABD enflasyon verileri ve Cuma günü İngiltere gayri safi yurt içi hasılası verileri yayınlanacak.

İlgili Haberler