Avrupa borsaları günün ilk yarısında pozitif bir seyir izledi

Avrupa borsaları günün ilk yarısında pozitif bir seyir izledi

Londra hisse senedi piyasaları, Çarşamba günü bir dizi şirket bilançosunun ardından geniş tabanlı kazanımlarla toparlanıyorlar.

A+A-

Londra hisse senedi piyasaları, Çarşamba günü bir dizi şirket bilançosunun ardından geniş tabanlı kazanımlarla toparlanırken, yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın para politikası rotasını ölçmek için Fed Başkanı Jerome Powell'ın ifadesini bekliyor.

FTSE 100 endeksi (.FTSE), Salı günü yaklaşık bir ayın en kötü gününü kaydettikten sonra %0,6 oranında değer kazandı. 

Değerli metal madencileri sektörü yüzde 1.2 oranında yükseliş yaşarken, Konut inşaa sektrörü hisseleri yüzde 1 düşüş sergiledi. Sektörde yer alan Barratt Developments hisseleri yüzde 3 oranında geriledi. Enerji sektörü hisselerinde yüzde 0.2 düşüş gösteriyor.

Yatırımcıların odağı şu anda Powell'ın Kongre'deki ifadesinin ikinci gününde yoğunlşıyor. Salı günü yaptığı açıklamada, Fed'in enflasyonu soğutma konusunda daha fazla güven kazanmadan önce faiz indiriminin uygun olmayacağını belirtti. Yorumlar, her ikisi de Perşembe günü açıklanacak olan önemli ABD tüketici fiyat endeksi rakamlarının ve İngiltere'nin GSYH rakamlarının öncesinde geldi. 

Şu sıralarda Almanya'da DAX endeksi, yüzde 0,7 Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0,77 ve İngiltere FTSE endeksi yüzde 0,58 oranında yükselişle işlem görüyor. 

İlgili Haberler