Avrupa borsaları hafif yükselişle açıldı 

Avrupa borsaları hafif yükselişle açıldı 

Avrupa borsaları Çarşamba günü hafif yükselişle açıldı ve Salı günü uzun bir galibiyet serisini sonlandırdıktan sonra temkinli bir toparlanma kaydetti.

A+A-

Avrupa borsaları Çarşamba günü hafif yükselişle açıldı ve Salı günü uzun bir galibiyet serisini sonlandırdıktan sonra temkinli bir toparlanma kaydetti.

Avrupa Borsalarının göstergesi niteliğindeki Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 0,1 yükselişle işlem görüyor. Madencilik hisseleri %1,26 artarken telekomünikasyon %0,2 düşüş yaşıyor.

Bölgesel endeks Salı günü kırmızıda kapandı ve 1-5 Ağustos'taki küresel satışlardan bu yana süren güçlü yükselişini sonlandırdı.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin çarşamba günü yaptığı duyuruya göre, İngiltere'de kamu sektörünün net borçlanması bir önceki yıla göre 1,8 milyar sterlin artarak temmuz ayında 3,1 milyar sterline (4,037 milyar dolar) yükseldi. Bu rakam, 2,5 milyar sterlinlik tahminlerin üzerinde olurken, yılın ilk dört ayında borçlanma, bağımsız Bütçe Sorumluluğu Ofisi'nin Mart tahmininin 4,7 milyar sterlin üzerinde gerçekleşti.

Capital Economics'in İngiliz ekonomisti Alex Kerr, "mali pozisyonla ilgili son dönemdeki kötü haberlerin devam ettiğini" söyledi. Kerr, harcamaların tahminleri aşmaya devam etmemesine rağmen, yeni İşçi Partisi hükümetinin 30 Ekim'deki ilk bütçesinde vergi artışlarının beklenmesi gerektiğini ekledi.

Perşembe günü euro bölgesine ilişkin flaş satın alma yöneticileri endeks rakamları dışında, Avrupa verileri açısından haftanın geri kalanı sakin geçiyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole'da yakından izlenen merkez bankası sempozyumunda yapacağı konuşma öncesinde Fed'in Çarşamba günü açıklayacağı tutanaklarla dikkatler ABD'ye çevrildi.

Fed'in Eylül ayındaki faiz indirimi uzun zamandır piyasalar tarafından tam olarak fiyatlanıyor ancak bunun 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı olacağı konusunda beklentiler daha sallantılı. CME'nin FedWatch aracına göre olasılık ilki için %67,5, ikincisi için ise %32,5 olarak görünüyor.

Powell'ın önümüzdeki yol hakkında kesin bir rehberlik yapması beklenmiyor ancak sözleri daha şahin veya güvercin bir tonla ayrıştırılacak.

Onun yorumları, ABD'de Temmuz ayı perakende satışlarının ve haftalık işsizlik başvurularının beklentileri aşmasının ardından ABD ekonomisinin sağlığına ilişkin tartışmaların ortasında geldi.

İlgili Haberler