Avrupa borsaları Salı günü değer artışı ile kapattı 

Avrupa borsaları Salı günü değer artışı ile kapattı 

- Haftaya karışık bir başlangıç ​​yapmanın ardından Avrupa borsaları Salı günü yapılan işlemlerde yükseldi. - Yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü politika faizi kararını sabırsızlıkla bekliyor.

A+A-

Avrupa borsaları, işlem haftasına karışık bir başlangıç ​​yaptıktan sonra Salı günü yükselişle kapandı.

Stoxx 600 endeksi yüzde 0,66 yükselişle kapanırken, çoğu sektör ve tüm büyük borsalar yeşil renkte işlem görüyor. İnşaat stokları yüzde 1,3 artışla yükselişe öncülük ederken, ev eşyaları yüzde 0,5 düştü.

İngiltere'de FTSE endeksi yüzde 0.6, Almanya DAX endeksi yüzde 0,3 ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0,7 oranında artışla günü tamamladı.

Finansal hizmetler şirketi Hargreaves Lansdown  yönetim kurulunun, hissedarlara CVC liderliğindeki bir özel sermaye konsorsiyumundan gelen bağlayıcı olmayan yeni bir teklifi onaylamalarını "oybirliğiyle tavsiye etmeye" istekli olacağını söylemesinin ardından yüzde 5'lik bir yükselişle en çok kazananlar arasında yer aldı. Hargreaves Lansdown hissesi başına 11,4 £ tutarındaki nakit teklifi, daha önce reddedilen anlaşmalardan daha yüksek ve şirkete yaklaşık 5 milyar £ değerinde değer veriyor.

AB'nin istatistik ofisi Eurostat, Salı günü yaptığı son okumada, tek para birimi euro bölgesindeki enflasyonun, Nisan ayındaki yüzde 2,4 seviyesinden Mayıs ayında yıllık yüzde 2,6 oranında arttığını doğruladı. AB genelinde yıllık enflasyon önceki aya göre yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye yükseldi.

Yatırımcılar, geçen ay 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşüren Avrupa Merkez Bankası'nın bundan sonra nereye gidebileceğine dair bir gösterge için son baskıyı yakından izleyecek.

Bu arada yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü politika faizi kararını sabırsızlıkla bekliyor. Bankanın faiz oranlarını yüzde 5,25 seviyesinde sabit tutması beklenirken, Reuters anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğu Ağustos ayında faiz indirimi öngörüyor.

Avustralya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmemesiyle Asya-Pasifik piyasaları Salı günü toparlandı.

Bu arada S&P 500, yatırımcıların perakende satış verilerinin zayıf olduğunu değerlendirmesiyle Wall Street'teki kazançlı günün ardından hafif yükseldi.

 

İlgili Haberler