Avrupa borsaları seçimler öncesinde yükselişle kapandı 

Avrupa borsaları seçimler öncesinde yükselişle kapandı 

Avrupa borsaları Perşembe günü art arda ikinci seansını da yükselişle kapattı ve İngiltere borsası ülkenin genel seçimlerinin bölgede ilgi odağı olmasıyla bir miktar ivme kazandı.

A+A-

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 Endeksi olarak yüzde 0,6 yükselişle kapandı. Çoğu sektör ve büyük borsaların pozitif bölgede işlem görmesi ile bankalar yüzde 1,3 artışla kazanımlara öncülük etti.

Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,41 oranında ve 75,95 puan artışla 18450,48 puandan günü tamamladı. 

Fransa CAC 40 endeksi 63,70 puan ve yüzde 0,83 oranında artışla 7695,78 puandan kapandı.

İngiltere'de ise FTSE 100 endeksi 70,14 puan ve yüzde 0,86 oranında artışla 8241,29 puandan günü tamamladı. 


Alman üretici Continental AG, Citi analistlerinin hisse senedini "al" notuna yükseltmesi ve ikinci çeyrekte otomotiv bölümü için olumsuz rüzgarlar kaydetmesinin ardından yüzde 9,5 yükseldi.

Yemek seti firması Hellofresh  bu arada yüzde 10 tırmanarak haftalık kazanımlarını neredeyse yüzde 33'e çıkardı. JP Morgan, Kuzey Amerika'daki yemek seti trendlerinin istikrara kavuştuğunu öne sürerek hisse senetlerini Negatif Katalizör İzleme'den çıkardı.

Siyasi alanda İngiltere'de genel seçimler perşembe günü yapılıyor. Oy verme yerleri Yerel saatle sabah 7'den itibaren akşam 22'ye kadar açık. Seçim öncesinde yapılan seçmen anketleri, merkez sol İşçi Partisi'nin önemli bir zafer kazanacağına ve muhtemelen 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarına son vereceğine işaret ediyordu.

Birleşik Krallık devlet tahvillerinin getirileri Londra'da gün ortasından hemen önce hafif yükseldi ve iki yıllık getiri iki baz puan artışla yüzde 4,182'ye ulaştı. 

Gece boyunca Asya-Pasifik piyasaları Perşembe günü Japonya'nın Topix endeksinin daha önce Aralık 1989'da belirlediği tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.886,50'yi aşmasıyla çoğunlukla yükselişteydi.

S&P 500 Çarşamba günkü kısa seansta yatırımcıların zayıf ekonomik verilere aldırış etmemesiyle yeni zirvelere yükseldi. Ticaret hacmi Çarşamba günü New York Menkul Kıymetler Borsası'nın saat 13.00'te kapanmasıyla sığ kaldı. 

 

Etiketler :
İlgili Haberler