Avrupa borsaları sınırlı düşüş sergiliyor 

Avrupa borsaları sınırlı düşüş sergiliyor 

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi şu sıralarda yüzde 0,26 düşüşle işlem görüyor

A+A-

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi şu sıralarda yüzde 0,26 düşüşle işlem görürken, çoğu sektör ve büyük borsalar karışık bölgelerde işlem görüyor. Petrol ve gaz sektörü hisseleri yüzde 0,48 artarken perakende sektörü endeksi yüzde 1,49 düşüş sergiliyor.

Şu sıralarda İngiltere FTSE endeksi yüzde 0,07, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,57 İtalya IBEX endeksi yüzde 0,63 oranında düşüşle işlem görürken, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,25 artış sergiliyor. 

H&M, ikinci çeyrek kârında beklenenden daha küçük bir artış rapor etmesi ve tüm yıl kâr marjı hedefi konusunda şüphe uyandırmasının ardından yüzde 14'ün üzerinde düşüş yaşadı.

İsveç Merkez Bankası Riksbank Perşembe günü borçlanma maliyetlerinde değişiklik yapmadı ancak yılın ikinci yarısında üçe varan indirimlerle yeniden gevşemeye devam etmeyi beklediğinin sinyalini verdi. 

Küresel pazarın dikkati yine ABD'ye doğru kayıyor. Cuma günü enflasyon verileri, Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi açıklanacak. ABD Merkez Bankası Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan çekirek PCE verisi yayınlanacak. Yatırımcılar raporun, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarını düşürme olasılığını güçlendirebilecek şekilde fiyatlama baskılarının hafiflediğini göstermesini umuyor.

Asya-Pasifik piyasaları, Japon yeninin Çarşamba günü geç saatlerde ABD doları karşısında 160,82 seviyesine ulaşarak neredeyse 38 yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle gece boyunca düşük işlem gördü. 

Perşembe günü Avrupa'da açıklanan veriler arasında İtalya'nın en son tüketici ve iş güveni rakamları ile İspanya perakende satışları yer alıyor. AB liderleri zirvesi Perşembe günü Brüksel'de başlıyor ve İngiltere Bankası en son Finansal İstikrar Raporu'nu yayınlıyor.

Etiketler :
İlgili Haberler