Avrupa borsaları teknoloji sektörü öncülüğünde yükseliyor 

Avrupa borsaları teknoloji sektörü öncülüğünde yükseliyor 

Yatırımcılar açıklanacak ekonomik verileri beklerken, Avrupa piyasaları yukarı yönlü bir seyir izliyor, yükselişe %2 artışla teknoloji hisseleri öncülük ediyor. 

A+A-

Avrupa piyasaları, yatırımcıların Çarşamba günkü Nvidia'nın bilanço açıklamasının ardından bölgedeki ekonomik verilere ve teknoloji sektörüne odaklanması sonucunda Perşembe günü yukarı yönlü bir seyir izliyor.

Pan-Avrupa Stoxx 600, %0,76 artışla işlem görürken büyük bölgesel borsalar ve sektörler çoğunlukla yeşil renkte işlem görüyor. Petrol ve gaz hisseleri hafifçe geri çekilirken teknoloji sektörü yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

Fransız içecek üreticisi Pernod Ricard'ın hisseleri Perşembe günü sıçradı ve en son %4,59 yükselmişti. Şirket Perşembe günü 2024 mali yılı için organik bazda net satışlarda %1 düşüş bildirdi ve önümüzdeki mali yılda organik satışların tekrar artmasını beklediğini söyledi.

Ayrı olarak, Reuters, Çin Ticaret Bakanlığı'nın Avrupa Birliği'nden ithal edilen brendiye geçici anti-damping sübvansiyonları uygulamayacağını söylediğini bildirdi.

Avrupa'daki veri cephesinde, İspanya'nın ulusal istatistik ofisi Ağustos ayına ait ön tüketici fiyat endeksinin %2,2 olduğunu söyledi. Enflasyon verileri de Perşembe günü Almanya'dan yayınlanacak. Başka bir yerde, Avrupa Komisyonu, ekonomik güvenin Ağustos ayında avro bölgesinde ve Avrupa Birliği genelinde yükseldiğini söyledi.

Yapay zekanın ağır siklet şirketi Nvidia'nın son çeyrek sonuçlarını yayınlamasının ardından yatırımcılar teknoloji sektörünü yakından izliyordu. Yapay zeka çip üreticisi beklentileri aştı ve devam eden çeyrek için beklenenden daha güçlü bir beklenti yayınladı, ancak yatırımcılar daha güçlü bir artış umuyordu.

Nvidia hisseleri Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde en son düşük seviyedeydi. Yatırımcılar daha geniş teknoloji, yapay zeka ve çip sektörüne herhangi bir sıçrama olup olmadığını izleyecekler.

Asya-Pasifik piyasaları Perşembe günü geri çekildi ve teknoloji sektörü bazı bölgesel endeksleri sürükledi. ABD vadeli işlemleri Çarşamba günü kaybedilen bir seansın ardından son olarak karışıktı.

İlgili Haberler