Avrupa borsaları yükseliyor; Dow Jones, Nasdaq ve S&P vadelileri pozitif bölgede 

Avrupa borsaları yükseliyor; Dow Jones, Nasdaq ve S&P vadelileri pozitif bölgede 

Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimi ihtimalini güçlendirecek daha fazla ekonomik veriyi sabırsızlıkla beklerken, Avrupa hisse senetleri ve Dow Jones, Nasdaq ve S&P vadelileri yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

A+A-

BORSATEK.COM - Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimi ihtimalini güçlendirecek daha fazla ekonomik veriyi sabırsızlıkla beklerken, Avrupa hisse senetleri ve Dow Jones, Nasdaq ve S&P vadelileri yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

Onaylı mpox aşısına sahip birkaç şirketten biri olan Bavyera Nordic A/S'nin hisseleri, Dünya Sağlık Örgütü'nün hızla yayılan hastalık salgınını küresel bir halk sağlığı acil durumu olarak ilan etmesinin ardından Kopenhag'da %17 arttı. Avrupa'nın Stoxx 600 Endeksi yüzde 0,2 yükseldi.

ABD vadeli işlemleri, S&P 500'ün Çarşamba günü olumlu tüketici fiyat endeksi verileriyle yükseliş serisini beşinci güne taşımasının ardından Wall Street'te ılımlı pozitif bir açılışa işaret etti. Cisco Systems Inc., bilgisayar ağı ekipmanı üreticisinin bilanço sonuçlarının beklentileri aşmasının ardından açılış öncesi işlemlerde, %7,4'e kadar yükseldi.

ekran-goruntusu-2024-08-15-132409.png

Mark Haefele

 

UBS Global Wealth Management yatırım sorumlusu Mark Haefele, "En son ABD enflasyon verileri, ABD ekonomisinin kademeli olarak soğuduğu yönündeki görüşümüzü destekliyor. Bu, Fed'in Eylül toplantısında para politikasını gevşetmeye başlayacağı yönündeki görüşümüzün altını çiziyor. Bu, riskli varlıklar için olumlu bir zemin sağlıyor. Bu aynı zamanda nakit getirilerini de aşındıracak ve yatırımcıların daha düşük oranlara hazırlanmaları gerektiği yönündeki görüşümüzün altını çizecek." ifadelerini kullandı. 

Dünyanın en büyük ekonomisine ilişkin yoğun bir haftayı takip eden yatırımcılar için hiç bir mola yok. Perşembe günü haftalık işsizlik başvuruları ve perakende satışlara ilişkin veriler gelirken, Walmart Inc.'in bilançosu Amerikalı tüketicinin durumu hakkında fikir verebilir.

Çarşamba günü açıklanan rakamlar, Temmuz ayında ABD'nin yıllık bazda çekirdek tüketici fiyatlarının 2021'den bu yana en yavaş hızda arttığını gösterdi. Yatırımcılar, Fed'in gelecek ay 25 baz puanlık bir indirimi ve yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir indirimi tamamen fiyatlıyor. .

Asya'da, Japonya'nın Topix endeksi ve Çin'in CSI 300 endeksi, iki ülkedeki veri noktalarına genel olarak olumlu bir tepki vererek yükseldi. Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte analistlerin tahmininden daha hızlı büyüdü. Bu arada Çin, ev fiyatlarında yavaşlayan düşüşler ve beklenenden iyi perakende satışları içeren istikrar işaretleri gördü.

Herkes son Çin verilerini olumlu karşılamadı.

ekran-goruntusu-2024-08-09-222117.png

Yardeni Research'ü yöneten Ed Yardeni, bir araştırma notunda "Temmuz verileri, hükümetin bu yılki %5'lik ekonomik büyüme hedefine ulaşmak için daha fazla teşvik sağlaması gerekeceğini gösteriyor" diye yazdı. “En dikkat çekici olanı, ay içinde banka kredilerinde yaşanan küçük ama olağandışı düşüş. Bu, işletmeler ve tüketiciler arasında güven eksikliği olduğunu ve potansiyel olarak yatırım ve harcamaların azalmasına yol açabileceğini gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

ed-yardeni.png

ED YARDENİ 

Emtialarda petrol Çarşamba günü ikinci seansta düşüş yaşadıktan sonra kazanımlarının bir kısmını geri aldı. Altın iki günlük düşüşün ardından ons başına 2.450 doların üzerinde işlem gördü.

Bu haftanın önemli olayları:

ABD'de ilk işsizlik başvuruları, perakende satışlar, endüstriyel üretim, Perşembe

Fed'den Alberto Musalem ve Patrick Harker Perşembe günü konuşacak

ABD'de konut başlangıçları, Michigan Üniversitesi tüketici güveni, Cuma

Fed'den Austan Goolsbee Cuma günü konuşuyor

İlgili Haberler